Buna seara,
Daca într-un proces penal pentru corectare ilegala a t.p. se anuleaza titlul corectat ilegal,instanta trebuie să redea valabilitatea titlului original?Este obligata sa faca acest lucru daca a anulat pe cel corectat ilegal sau cel pagubit ,titularul trebuie să ceară ,altfel nu se face revenirea la titlul original?
Mulțumesc anticipat de raspuns.
Vă rog să-mi explicați ce înseamnă această prevedere:„ Hotărârile date în ultima instanta raman neapelabile, chiar daca in hotarare s-a aratat ca au fost pronuntate in prima instanta.”?Multumesc.
Buna seara,
Un teren extravilan dar in imediata vecinatate a casei si a locului de casa , detinut înainte de revolutie (ca lot ajutator) ,revendicat de mostenitori si vandut altcuiva ,poate fi recuperat în vreun fel (d.p.v. juridic) de cel care l-a lucrat?Adica as putea invoca noului proprietar vreo pretentie de despăgubire pentru ca terenul a fost lucrat ,întretinut si tinut în stare de folosința timp de mai bine 40 de ani?Mulțumesc.
Mulțumesc pentru raspuns d-le danpopescu2011,ma refeream la timpul legal care a ramas pentru prezentarea in instanta(sunt mai putin de 5 zile).Am aflat ca este interesul meu, dar tarziu pentru acest termen ,nu mi-a mai ramas timp suficient pentru intampinare .Dar daca sedinta se amana din varii motive oare mai am sanse s-o depun?
Buna ziua,
Va rog sa-mi dati un sfat de ajutor,intr-o problema juridica:
-sunt parat intr-un proces de fond funciar si acuzat de reclamant ca as fi
modificat ilegal un titlu si as fi trecut un teren care i-ar fi apartinut lui si pe care nu-l mai are datorita unei modificari ilegale facuta de un functionar al primariei.
-Terenul in cauza a apartinut dintotdeauna familiei mele ,dar locatia a fost mentionata gresit in titlul ,lucru care m-a determinat sa procedez la modificarea prin metode legale a locatiei .
- reclamantul reclamă ca aș fi modificat in fals,doar pentru că aprox in aceeasi perioada s-a savarsit falsul pe titlul lui.Terenul de pe titlul reclamantului este situat in alta parte a aceleeasi sole cu alti vecini decat la terenul meu.El cere instantei sa anuleze titlul meu si sa treaca terenul in proprietatea lui ,doar pe baza supozitiei ca titlul sau a fost modificat in favoarea mea ceea ce nu-i adevarat.Cum mă pot apara?Nu am apelat la avocat din motive financiare ,dar am studiat dosarul și ,constatând mai multe neclaritati , încerc sa ma apar singur prezentandu-le la proces .pot sa le prezint instantei pe larg sau e mai bine sa cer audierea unor martori ,vecini care cunosc situatia terenului atunci cand„ imi prezint apararea” .Am aflat tarziu citind pe net ca trebuie sa fac intampinare scrisa.Nu mai am timp s-o fac asa ca sper ca imi va accepta prezentarea verbală.Va multumesc anticipat pentru raspuns ,sper ca imi va fi de ajutor asa cum dealtfel se intampla pe acest forum.Raspunsuri la obiect si folositoare celor care cer ajutor.
Vă rog să-mi spuneți cum se face o cerere de rectificare a unui titlu de proprietate prin hotărâre judecătorească, în instanță,mai exact , care este formularea corectă pentru această actiune ?
Mulțumesc frumos pentru răspunsuri!
Prima mea întrebare era oarecum retorică pentru că am presupus că judecătorul a studiat actele de la dosarul cauzei cu atenție și dacă ar fi cerut lămuriri încă de la primul termen ar fi evitat pierderea de timp a d-sale în următoarele termene ale procesului,pentru că până la urmă sentința a fost de respingere a acțiunii ca neîntemeiată.
Va trebui să mă informez mult mai bine altădată .Nu era un proces prea complicat și dacă aș fi fost mai bine informat nu m-aș fi trezit în această situație.
Oricum eu vă mulțumesc încă odată .