avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... amânarea pronunțãrii în cauzã în baza ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

amânarea pronunțãrii în cauzã în baza art.260 Cod procedurã civilã

Bună ziua,
Întrebarea 1:
Dacă în dovedirea acțiunii (într-un proces de partaj judiciar)reclamantul a depus printre actele cerute și copia certificatului de moștenitor conform căruia acesta și-a pierdut calitatea de moștenitor ,instanța nu ar fi trebuit să sesizeze aspectul și să-l anunțe pe reclamant chiar de la primul termen că nu mai poate emite pretenții de moștenire? A fost corectă stabilirea unui alt termen și continuarea procesului?Menționez că terenul aflat în litigiu nu este trecut lista bunurilor supuse succesiunii deoarece titlul a apărut ulterior dezbaterii acesteia și reclamantul nu a avut cunoștințe privind art.696 Cod civil.
Întrebarea 2 :
Cel care a deschis un proces(reclamant) de partaj judiciar are dreptul la informare scrisă privind ”amânarea pronunțării în cauză în baza art.260 Cod procedură civilă” și a datei când va avea loc aceasta, pentru a fi prezent ?
Cel mai recent răspuns: sivik , utilizator 15:12, 30 Ianuarie 2013
1. ??? reclamantul este dator sa se informeze despre soarta procesului initiat tocmai de el, instanta nu e "datoare" sa dea explicatii

2. instanta amana pronuntarea atunci cand nu are timp suficient pentru deliberare, si nu e nevoita sa instiinteze in scris partea, apare pe portalul instantelor
Mulțumesc frumos pentru răspunsuri!
Prima mea întrebare era oarecum retorică pentru că am presupus că judecătorul a studiat actele de la dosarul cauzei cu atenție și dacă ar fi cerut lămuriri încă de la primul termen ar fi evitat pierderea de timp a d-sale în următoarele termene ale procesului,pentru că până la urmă sentința a fost de respingere a acțiunii ca neîntemeiată.
Va trebui să mă informez mult mai bine altădată .Nu era un proces prea complicat și dacă aș fi fost mai bine informat nu m-aș fi trezit în această situație.
Oricum eu vă mulțumesc încă odată .
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2013
sivik, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rãmas în pronunþare dar ...amânat lungu1on lungu1on Proces la tribunal , stare de judecată , rămas în pronunţare . Pe situl tribunalului , in loc să văd soluţia , apare amânat la data de .... Care ar ... (vezi toată discuția)
De cate ori poate fi amanata o pronuntare ? stepetrache stepetrache buna seara! am un proces pe rol de 5 ani. suntem inca la fond. inca nu s-a pronuntat solutia, se tot amana de 1,5 luni, adica au fost 6 amanari de pronuntare ... (vezi toată discuția)
Recurs cuziamusia cuziamusia in cererea de recurs (dupa un proces civil pt majorarea pensiei de intretinere), paratul-recurent a cerut casarea sentintei atacate ca netemeinica (a motivat ... (vezi toată discuția)