Bună ziua,
Întrebarea 1:
Dacă în dovedirea acțiunii (într-un proces de partaj judiciar)reclamantul a depus printre actele cerute și copia certificatului de moștenitor conform căruia acesta și-a pierdut calitatea de moștenitor ,instanța nu ar fi trebuit să sesizeze aspectul și să-l anunțe pe reclamant chiar de la primul termen că nu mai poate emite pretenții de moștenire? A fost corectă stabilirea unui alt termen și continuarea procesului?Menționez că terenul aflat în litigiu nu este trecut lista bunurilor supuse succesiunii deoarece titlul a apărut ulterior dezbaterii acesteia și reclamantul nu a avut cunoștințe privind art.696 Cod civil.
Întrebarea 2 :
Cel care a deschis un proces(reclamant) de partaj judiciar are dreptul la informare scrisă privind ”amânarea pronunțării în cauză în baza art.260 Cod procedură civilă” și a datei când va avea loc aceasta, pentru a fi prezent ?
1. ??? reclamantul este dator sa se informeze despre soarta procesului initiat tocmai de el, instanta nu e "datoare" sa dea explicatii
2. instanta amana pronuntarea atunci cand nu are timp suficient pentru deliberare, si nu e nevoita sa instiinteze in scris partea, apare pe portalul instantelor
Mulțumesc frumos pentru răspunsuri!
Prima mea întrebare era oarecum retorică pentru că am presupus că judecătorul a studiat actele de la dosarul cauzei cu atenție și dacă ar fi cerut lămuriri încă de la primul termen ar fi evitat pierderea de timp a d-sale în următoarele termene ale procesului,pentru că până la urmă sentința a fost de respingere a acțiunii ca neîntemeiată.
Va trebui să mă informez mult mai bine altădată .Nu era un proces prea complicat și dacă aș fi fost mai bine informat nu m-aș fi trezit în această situație.
Oricum eu vă mulțumesc încă odată .
Recurs
cuziamusia
in cererea de recurs (dupa un proces civil pt majorarea pensiei de intretinere), paratul-recurent a cerut casarea sentintei atacate ca netemeinica (a motivat ... (vezi toată discuția)