avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... de cate ori poate fi amanata o pronuntare ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

de cate ori poate fi amanata o pronuntare ?

buna seara!
am un proces pe rol de 5 ani. suntem inca la fond. inca nu s-a pronuntat solutia, se tot amana de 1,5 luni, adica au fost 6 amanari de pronuntare pana acum.
intrebarea mea este: de cate ori are voie un judecator sa amane pronunatrea si pentru cat timp ?
exista un termen limita in care un judecator trebuie sa pronunte o solutie ??? deja astept de 5 ani solutionarea fondului....
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 19 Aprilie 2011
Pronuntarea poate fi amanata o data, maxim de doua ori pentru motive temeinice.
Totusi, care au fost motivele amanarilor?
In practica termenul la care poate fi amanata o pronuntare este de o saptamana, maxim doua.
am intalnit si eu caz in care pronuntarea a fost amanata de vreo 4 ori, instanta daca considera ca are nevoie de timp pentru a analiza si delibera.....ia aceasta masura
Potrivit art.260 C.proc.civ., daca instanta nu poate hotari de indata, pronuntarea se va amana pentru un termen pe care presedintele il va anunta si care nu va putea fi mai mare de 7 zile.
Prin urmare, legea procedura nu stabileste numarul maxim pentru care se poate amana pronuntarea unei hotarari.
Daca este sa luam in sens strict art. 260 termenul este unul singur si nu poate fi mai mare de 7 zile.
Procedura nu stabileste ca pot fi mai multe amanari ale pronuntarii, deci deja a doua este ilegala.
buna seara !
din nefericire, in condica de la arhiva (de unde aflu daca s-a amanat din nou sau nu) nu scrie si care sunt motivele pentru care s-a amanat pronuntarea solutiei. Si acesta afirmatie este valabila pt fiecare consemnare din condica. Scrie doar "am. pron . la data x". Din cate am observat pana acum, termenul de judecata fiind intr-o zi de luni, a amanat prima data pt o saptamana intraga, apoi pt cateva zile, dupa care a revenit la tiparul pt luni, luni pt vineri...si de atunci o tinem tot asa, amana pronuntarea de 2 ori pe saptamana !
multumesc pt rapunsurile primite pana acum.
sincer...cam inteleg ca nu am ce face decat ...sa astept in continuare, fara sa stiu cat timp. sper macar ca dupa sarbatori sa aiba timp si sa pronunte solutia si in dosarul meu.

Alte discuții în legătură

Rãmas în pronunþare dar ...amânat lungu1on lungu1on Proces la tribunal , stare de judecată , rămas în pronunţare . Pe situl tribunalului , in loc să văd soluţia , apare amânat la data de .... Care ar ... (vezi toată discuția)
Proces valimoise valimoise care este perioada in care sa da o sentinta de la ultimul termen de judecata (vezi toată discuția)
De câte ori se poate amana pronunţarea în recurs? Annett Annett Bună seara,. Apelez la experienta dvs... Într-un proces care s-a judecat pe fond într-un singur termen, apoi am așteptat peste 6 luni motivarea, se afla ... (vezi toată discuția)