avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amanarea pronuntarii unei sentinte
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Amanarea pronuntarii unei sentinte

Sunt la a 4-a amanare a pronuntarii unei sentinte.
Este un caz des intalnit si care ar fi cauzele?
Cel mai recent răspuns: adi_2010 , utilizator 01:20, 17 Iunie 2011
Amanarea pronuntarii este bine deoarece judecatorii trebuie sa analizeze toate actele dosarului, si apoi la urma face balanta si trage concluzia, pronuntand astfel o hotarare intemeieata si legala. Este OK.
Cu toate acestea art 260 alin 1 CPC spune ca pronuntarea se poate amana pentru un termen care nu poate fi mai mare de 7 zile in cazul in care instanta nu se poate hotari de indata.
chiar deloc des! am vreo 13 ani in profesii juridice dar n-am prins 4 amanari a pronuntarii, in general e una (cam de o aptamana si daca chiar nu se poate decide judecatorul repune pe rol. Deh al tau e cel mai ginditor. Sincer, teoretic e OK, faptic e cam ciudat, dupa parerea mea
E clar ca nu se mai poate constitui completul. E prea mult, deja dupa 2 amanari, eventual se repune pe rol.
Stiu ca am spus in alt topic ca se intampla, chiar de 4 ori este exagerat.
Prima amanare, pentru concluzii scrise, am inteles-o.
Dupa 7 zile, a doua, am zis ca e concediu.
Dupa alte 7 zile, a 3-a....si dupa alte 7 zile, azi, a 4-a.
Se poate afla de undeva motivul? Stiu ca dosarul este la judecator si va reveni la arhiva dupa pronuntare.
Sincer nu ma grabesc, ba chiar imi convine, caci oricum ajung la apel, dar nu as dori sa aflu ca s-a intamplat ceva "ciudat" in dosarul meu. Mai ales ca e vorba de un copil minor.

Alte discuții în legătură

Încetare cim-termen judecată c50567240 c50567240 Bună seara! Revin cu o situație și nu știu cum ar trebui procedat.... am contestat o dispoziție de încetare CIM și după un 1 an și 3 luni s-a ajuns ... (vezi toată discuția)
Amanare pronuntare madalyna madalyna Vi s-a mai intamplat sa se amane pronuntarea de 2 ori consecutiv? Conform art.260(1) Cod Procedura Civila, instanta poate amana pronuntarea pentru un termen ... (vezi toată discuția)
Amanarea pronuntarii Cami88 Cami88 Tip solutie: Amână pronunţarea Solutia pe scurt: amana pronuntarea la (data) Document: Încheiere - Amânare iniţială a pronunţării (data sedintei) ... (vezi toată discuția)