avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... amanare pronuntare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

amanare pronuntare

Vi s-a mai intamplat sa se amane pronuntarea de 2 ori consecutiv?
Conform art.260(1) Cod Procedura Civila, instanta poate amana pronuntarea pentru un termen ce nu poate fi mai mare de 7 zile.
Mie intr-un dosar mi s-a amant de 2 ori consecutiv, adica, cand m-am dus la arhiva sa vad ce s-a pronuntat ,in condica scria ca s-a amanta pronuntarea din nou...:-/
Cel mai recent răspuns: carmen.paun , utilizator 15:39, 1 Martie 2006
Sa inteleg ca nimeni nu s-a mai confruntat cu asemenea speta?
codul de procedura civila nu specifica numarul maxim de amanari, se specifica doar durata maxima a unei amanari. deci foarte simplu se poate amana un timp mai lung printr-un numar de amanari.
Nu e vorba de amanare a termenului de judecata.
E vorba de amanare a pronuntarii sentintei, prevazuta de art260 (1) CPC
se poate amana pronuntarea chiar de 3-4 ori (mi s-a intamplat, intr-un proces penal). Se poate intampla chiar sa se repuna cauza pe rol, dupa 1-2 amanari
mercic.
Nu s-a mai amanat de data asta, s-a pronuntat. Favorabil.;)

Alte discuții în legătură

De cate ori poate fi amanata o pronuntare ? stepetrache stepetrache buna seara! am un proces pe rol de 5 ani. suntem inca la fond. inca nu s-a pronuntat solutia, se tot amana de 1,5 luni, adica au fost 6 amanari de pronuntare ... (vezi toată discuția)
Aminarea pronuntarii Anca Puma Anca Puma As dori sa stiu, daca este normal ca intr-un proces civil, sa se amine pronuntarea de cel putin 3 ori, si pina la urma, de cite ori se poate amina din punct de ... (vezi toată discuția)
Ap ordonanta presedintiala anna2000 anna2000 se poate amana pronuntarea cu fix o sapatamana in cazul ordonantei presedintiale? multumesc (vezi toată discuția)