avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Aminarea pronuntarii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Aminarea pronuntarii

As dori sa stiu, daca este normal ca intr-un proces civil, sa se amine pronuntarea de cel putin 3 ori, si pina la urma, de cite ori se poate amina din punct de vedere legal?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:53, 30 Noiembrie 2012
Instanta nu este limitata la un anumit numar de amanari.
Legea prevede doar perioada maxima de 7 zile pentru o amanare ( art.260 c.proc.civ.)
Stiu ca fiecare parte implicata intr-un proces " arde" de nerabdare sa afle solutia pronuntata ( lucru firesc de altfel), insa este de preferat ca in locul unei solutii " strambe" pronuntata in graba, sa amane pronuntarea atat cat considera necesar si sa pronunte ulterior o solutie temeinica si legala sub toate aspectele.
Nu exista expres prevazut in lege un numar de amanari de pronuntare sau o durata maxima pana la care sa se faca aceasta.

Judecatorul are nevoie de timp pt a delibera. Ori e un dosar mai complex, ori judecatorul este foarte incarcat de alte dosare.

Daca nu se socoteste lamurit poate repune cauza pe rol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De cate ori poate fi amanata o pronuntare ? stepetrache stepetrache buna seara! am un proces pe rol de 5 ani. suntem inca la fond. inca nu s-a pronuntat solutia, se tot amana de 1,5 luni, adica au fost 6 amanari de pronuntare ... (vezi toată discuția)
Amanare pronuntare madalyna madalyna Vi s-a mai intamplat sa se amane pronuntarea de 2 ori consecutiv? Conform art.260(1) Cod Procedura Civila, instanta poate amana pronuntarea pentru un termen ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am și eu o întrebare, într-un dosar penal de câte ... alexandru.31 alexandru.31 Bună ziua! Am și eu o întrebare, într-un dosar Penal de câte ori se poate amână soluția? Este vorba de un dosar de conducerea unui vehicul sub ... (vezi toată discuția)