avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amanarea pronuntarii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Amanarea pronuntarii

Tip solutie: Amână pronunţarea
Solutia pe scurt: amana pronuntarea la (data)
Document: Încheiere - Amânare iniţială a pronunţării (data sedintei)

Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt:
Document:

Asa apare pe portal. Va rog sa-mi spuneti:
- Care este diferenta dintre "Tip solutie: Amână pronunţarea" initial si ''Tip solutie: Amână cauza"?
- De cate ori sau pe ce perioada de timp se poate amana promuntarea la Judecatorie in prima instanta, la apel sau la recurs?
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 6 Octombrie 2017
Cami88, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cami88 , utilizator 18:47, 11 Octombrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Amana cauza" poate fi pentru N motive (administrare probe, schimbare avocat, diverse cereri, completare cerere de chemare in judecata, numire expert etc etc) - dar procesul se judeca
"amana pronuntarea" - inseamna ca nu se mai pot administra probe, procesul s-a finalizat, se mai pot pune doar concluziile scrise si se amana pronuntarea hotararii judecatoresti pe scurt (adica judecatorul nu a dat solutia in dosar)

NCPC:
Art. 396
Amânarea pronunţării
(1) În cazuri justificate, dacă instanţa nu ia hotărârea de îndată, pronunţarea acesteia poate fi amânată pentru un termen care nu poate depăşi 15 zile.
(2) În cazul amânării prevăzute la alin. (1), preşedintele, odată cu anunţarea termenului la care a fost amânată pronunţarea, poate stabili că pronunţarea hotărârii se va face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
(3) Dacă pronunţarea a fost amânată, hotărârea nu poate fi pronunţată mai înainte de data fixată în acest scop."

Asta daca va judecati pe noul cod civil si daca se respecta legea...in practica, de exemplu, eu la Iasi am asteptat 6 luni pentru pronuntare, iar aia de la CSM dormeau. Deci legea e una (pentru fraieri) iar practica e alta, in sensul ca n-ai unde sa te plangi de incalcarea nesimtita a legii.
Multumesc pt informatii. Doar e ciudat ca dupa '' Tip solutie: Amână pronunţarea'' la urmatoarele termene apare "Tip solutie: Amână cauza". Sa inteleg ca se mai pot depune la dosar concluzii scrise sau...? E pe NCPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar amanare serban.m serban.m Buna seara,am si eu o intrebare: De ce se poate amana o solutie in decursul a unei luni de zile,avocatul nu a lamurit paratul,acesta s-a prezentat in ziua in ... (vezi toată discuția)
Amanarea pronuntarii turkn turkn \"Tip solutie: Amână cauza Solutia pe scurt: Amână pronunţarea la data de 23.03.2016. Pronunţată în şedinţă publică azi, 08.03.2016. Document: ... (vezi toată discuția)
Termen pronuntare ?!? MJJ MJJ Buna seara. Am si eu o intrebare : cat poate sa dureze pana un judecator se pronunta intr-un caz (penal)? O cunostinta a avut fondul pe 22 septembrie si s-a ... (vezi toată discuția)