avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Activitate razvan1990

Activitate razvan1990

Discuție uzucapiunea
Parinti mei au achizitionat acum 28 de ani un teren intravilan in suprafata de aproximativ 5000mp pe care era construita o casa si aproximativ 20000mp teren extravilan. Deoarece legea din acea perioada interzicea vanzarea unei suprafete mai mare de 250mp parinti mei au facut contract de vanzare cumparare doar pe 250mp. Pe langa acest contract au mai facut o scrisoare de mana in care fostul proprietar spunea ca le vinde parintilor mei tot terenul mentionat mai sus specificand inclusiv suprafetele si vecinii. De atunci si pana in prezent parintii mei au stapanit aceste suprafete si le au folosit din punct de vedere agricol. Acest lucru poate fi confirmat si de vecinii acestor proprietati, de martorii care au fost prezenti la incheierea contractului de vanzare cumparare si a scrisorii precum si de lucratorii de la primarie, deoarece terenul a fost trecut in totalitate in rolul parintilor mei si de atunci pana in prezent ei au platit taxele pt el. Acum vechiul proprietar a venit si ne a cerut din nou banii pentru terenul care nu este mentionat in contractul de vanzare cumparare amenintand ca daca noi nu o sa i dam banii ceruti o sa l vanda altuia in baza certificatului de mostenitor pe care el il are. Noi am vrea sa l chemam pe acesta in judecata si sa ne folosim de dreptul de uzucapiune pentru a dobandi proprietatea intrgului teren. Se poate? Cum sa procedam? Ce acte sunt necesare?