avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters258042

Activitate ContSters258042

Repartitorul este ok in momentul in care nu este abuzat (sistem si consumator). Daca oamenii sint instruiti sa le foloseasca corect- nu e nici o problema. Daca sistemul, aici ma refer in deosebi la administratie, nu abuzeaza pozitia care o are, fara raspundere - nu e nici o problema.

"erori uriase de calcul,gen facturi de pana la 1800-2000 de lei pe luna, in unele orase. Factuile erau si anii trecuti, cand Gcal era mai ieftina"
Ar mai fi inca un motiv de unde sa rezulte facturi uriase, care nu l-ati pus in calcul.
In alte tari, nu se admite ca un bloc proprietate sa aiba forme de incalzire diferite. Toti au acelas sistem de incalzire, acealas tip de repartitor caldura, apometre, contor electric etc.

@adriantot Care este linia fina intre moderare si cenzurare? Sincer, nu inteleg ce se poate vorbi si ce nu pe acest forum. Nu stiu cind e cenzura si cind e moderare.

:offtopic: Nu mai deschid un o noua discutie. Intrebare scurta. scoaterea de la intretinere daca se face de catre administrator cu toate ca a fost trimisa preseidntelui, nu are nr. de evidenta, este valabila? Chiar daca este semnata si stampilata de administrator si nu de presedinte? Presedintele nu doreste sa puna semnatura pe nici o hirtie - in relatie cu situatia mea
Intrebare: cum se rezolva aceasta situatie (reala de altfel) in Ro?
O familie pleaca in strainate- de 4 ani sint plecati, au lasat in grija administratorului apt. proprietate-decedeaza adminul intre timp. In strainatate, administratorul este un om extrem de cinstit, se lasa cheia la el si munca care o face este mult mai grea decit a celor din Ro( de obicei barbatii sint admin).Dupa decesul adminului, asociatia decideca o firma de administratie sa preia locul. Familia revine citeva zile acasa ptr. o inmormintare- timp in care au cerut firmei de citire si calcule caldura sa li se factura. Motivele, am explicat de multe ori,chiar daca nu locuiesti o perioada, se plateste inregistrarea de caldura care o arata termometrul. Au plecat si apt. a fost pus la vinzare de catre administratie pe motiv de neplata a facturii de caldura (factura mare). A contactat un avocat care stia ce trebuie sa stie, a gasit un administrator ( de la alt bloc)care sa depuna marturie . S-a incheiat: factura s-a sters, nu au ajuns la tribunal, s-a platit daune ( o suma frumoasa) catre proprietarul apt., administratia a fost concediata de asociatie. Nu am sa spun ce s-a intimplat-norocul omului a fost ca avocatul stia multe. Cum se rezolva acest gen de neplaceri si care este scorul final daca s-ar fi intimplat in Ro?

Pe f. scurt: Watt şi kW (mii de wati) sint folosite cel mai des la masurarea efectului termic (puterea). Kwh masoara cantitatea de energie in interval de timp. Ptr. ca electricitate se masoara in kwh este firesc sa se foloseasca aceeasi masura si la agentul termic.
.Ex. Conduci masina cu viteza de 100 km pe ora (este un efect/putere=puterea cu care se conduce), dar 100 km este distanta parcursa intr-o ora. Dar 100 km pot fi parcursi in 2 ore cu puterea (efect) de 50 km/ora.

Electricitatea se poate face din alta energie, dar este numai un proces de transformare si nu de productie de energie. Electricitatea (kwh) sta la baza punerii motoarelor de incalzirea a apei, care prin pompe este transportata ca agent termic la radiator-rezulta caldura. ex: Tv-ul, computerul, becurile folosesc electricitate dar si dau caldura (gratis caldura s-ar crede, asa sa fie? Nu prea cred)
Daca se maninca xxxx kcal/zi si le arzi poate rezulta efectul de caldura de la un bec/zi. Energia poate fi masurata si in cal, jouli, etc
Caloria este aceea energie care trebuie sa incalzeasca 1 gr apa la 1 grad. Forma cea mai cunoscuta ca unitate de masurare de energie la mincare (actual)
Este simplu sa transformam Gcal (factura totala)-in alte unitati de masura- mai jos se pot vedea zecimalele si factura actuala tine sa aiba 6 zecimale:hm: in Gcal. (nu este vorba de rotunjirea ci de zecimalele care se pierd la rotunjire) adica, corect este 1Gcal=1.16222222222 Mwh si nu rotunjit la 3 zecimale 1.163 Mhw.
Cum toate unitatile de masura ar trebui sa fie pastrate pe tot parcursul calculelor nu vad de ce se transforma la final in Gcal (ok, vad dar nu spun). La piata nu cerem 0.001 tone (chiar daca pietarul a cumparat la tona) de ceapa ci 1 kg. La fel si cu MWH si KWH.
Ex: pe luna 1 apt. foloseste 500 kwh la caldura ( pe factura sa stea 0.500 Mwh? si a consumat curent electric 40 kwh ?)
1 Gcal = 1162.2222222222222 kWh
1 kWh =8.604206500956023E-4 Gcal

1 Gcal= 1.1622222222222223 MWh
1 kWh = 0.0010 MWh

Asa, si? Avem cauza, efectul-unde e solutia? Cu asta se repartizeaza corect si precis consumul? Se poate calcula absolut tot consumul (nevoia de consum caldura) al unui bloc si pe apt ptr. 20 C sa zicem, cu pierderi de caldura, cu radiatoare diferite in apt., absorbtia de caldura pe timp de vara, etc.
Blocul are CT, fara si cu repartitoare. Se rezolva daca se ramine agatat de repatitoare? Nu cred. Toate repartitoarele ar trebui sa zboare: in acest fel se rezolva multe lucruri.
Estimativ: 300 Ron 'x6=1800 Ron/ 6 luni pe bloc citirea repartitoarelor (minim) + repartizari preferentiale.
Este necesar sa se ramina la repartitoare??? care, cel putin mie mi s-a dovedit, ca imparteala consumului se face dupa interese de grup in bloc in care administratia este pe post de "repartitor" si folosesc ca scut firma de repartizare. Cine e vinovat de factura nejusta la caldura? Firma, nu asociatia- au un contract si administratia spune si face ce vrea.
In final, la sfirsitul zilei, toti vrem sa primim ceva pe bani dati. Prefer sa nu am repartitor (chiar daca nu e locuit apt.) si sa stiu ca pe bani dati la caldura-primesc caldura si nu cum este actual, pe aceeasi bani primesc zero caldura, in schimb subventionez caldura presedintelui de asoc.
@darida Absolut adevarat si corect (tehnic-juridic, nu este masa mea). As adauga: echilibrarea hidraulica (statica si dinamica) poate ajuta la scaderea pierderilor de caldura in conditiile in care se face corect, altfel se ajunge in extrema nedorita: facturi mai mari. Debitul de apa calda (care intra in radiator) este important: chiar daca exista echilibrarea hidraulica, daca debitul nu este corect asigurat de la centrala pentru a se face racirea pe reteaua de intoarcere (instalatia de retur) a apei, atunci rezulta "pierderi" . Ex: daca la 1 radiator se doreste o putere de livrare a energiei de 2000W si o racire a apei de 30C => debitul de apa calda (agent termic) aplicat radiatorului este de 58.1l/h. Concluzia: daca debitul de apa nu este corect ptr. asigurare de racire (echilibrare hidraulica+debit corect trimis de centrala), chiar daca temperatura agentului termic primit prin reteaua tur de 70C, nu se poate face racirea corecta la retur, rezultind "pierderi" taxabile.
Corecta observatia de mai sus (adaug): pe factura de caldura trebuie sa fie calculat si notat consumul in KWH si nu Gcal. Difereranta poate duce la un calcul eronat.
Nu cred ca se rezolva repartizare corecta numai prin aceste masuri. Sint o multime de factori care se adauga pentru a ecilibra repartizarile nu numai de caldura dar in general:
Brainstorming: - minimalizarea influientei administratiei de a repartiza cheltuieli nejustificate, dupa interese de grup/personale, fara a fi trasi la raspundere;"libertate sub raspundere" trebuie sa fie la baza activitati si regulilor ptr. administrati si presedinti- iei decizi dar raspunzi ptr. ele. In prezent nu vad nici o raspundere ca ar avea- dimpotriva, situatia este intr-o gaura neagra si lunga unde se pot face mari escrocheri fara a fi trasi la raspundere pe veci. (vorbesc mai ales de adminstratia cu care am legatura). ex.: Timpul de a executa silit a unei administrati ptr. 5000 lei datori intretinere, care nu se stiu cum au fost repartizate cheltuielile, nu este egal cu timpul in care, proprietarul da in judecata asociatia tocmai ptr. aceste abuzuri (daca sint considerate-altfel de ce ar da in judecata asociatia) si sisteaza plata intretineri-care il duce sigur si precis la executare silita sau plata mai mare la intreinere. Aici am gasit multe scamatori de care unii administratori si presedinti de asociatii le pot folosi in scopuri nu tocmai curate. Rezolvare exista. Pentru a ridica simtul civic si moral al tuturor proprietarilor din bloc, un proprietar trebuie sa poata da in judecata in asa fel ca toti proprietari si asociatia, sa raspunda de "libertatea fara raspundere" a asociatiei, unde unii de ei sint beneficiari directi, altii coleterali de costuri mai mici la intretinere pe buzunarul proprietarilor "vizati".
- resptringerea puteri a administratiei pentru a influienta contractele si rezultatele de repartizare de cheltuieli caldura si alte utilitati ptr. proprietari cu firme prestatoare de servici (ex.cititul si calculul calduri);
- definitie clara, cite liniute (unitatile de la repatitor individual) din consum indiv. se pot trece la consum comun si invers;
- factorul de amplasare folosit de firma de repartitie caldura: ce include acest factor? Intrebare: include pe linga pozitia geografica, parter+ultim etaj, si factorii de ventilatie (mai ales condens, prin pozitia apt.), soare,vint, consumul vecinilor, CT etc.? Aici e vorba de o compensatie care trebuie scazuta de la consum indiv.sau adaugata.
- cititul reparitoarelor sa se faca obligatoriu numai de reprezentatntul firmei si nu citit de proprietar ( mi s-a spus ca asa se practica in asociatia de care vorbesc)nu ar strica o comisie de bloc (2 martori).
- claritate: cite procente se scad din consum total bloc si restul se imparte individual.
ex.:Consum total 100% din care: 30-50% consum comun plata fixa din care se scade 70-50% plata variabila pentru caldura? Sau din 100% mai intii se scade variabila? Acest lucru ar trebui rezolvat inainte de perioada de iarna si nu pe parcurs de catre administrator care cere imparteala cum il duce mintea sau interesele care le serveste.
- factura calduri sa fie trecuta separat la intretinere
-obligatoriu pentru administrati de a accepta cereri de scoatere de la intretinere si anunta firmele de calcul ( sub nici o forma nu acceptati argumentele, indiferent care ar fi, de a fi trecuti cu 1 pers. la intretinere in loc de 0).
- o plata fixa la caldura+ variabila de consum indiv. Ptr. apt. nelocuite cu repartitor trebuie luat in consideratie consumul de liniute care se evapora+termostatul care actioneaza la diferente de temperatura, in timp (pe termen lung de absenta) . Acum, cum stau lucrurile, rezulta ca 1 apt. nelocuit plateste 100 Ron/luna si 1 apt. locuit cu consum indv. plateste 130 Ron/ aceasi luna. Sa inteleg ca plafonul min. si fix este de 100 Ron? si consumul indiv. al vecinului este de 30 Ron?
Trebuie umblat la multe lucruri sa rezulte un echilibru in repartizari de costuri. "Tevile ingrosate" care sint pe hirtie dar nu fizic- ce facem cu ele? CT-urile? Indiferent de lege sau ordin vad ca rezulta ca asociatia duce repartizarea cum doreste. In unele asociati cei cu CT platesc f. putin (cred ca cei cu CTde care vorbesc la asoc.care o analizez platesc pe luna 12 Ron sau asa ceva) si altii, in alte asoc.platesc sume exorbintante- si se aplica peste tot acelas ordin 343/2010.

@ynocentta
Imbratisez opini diferite de ale mele care sint bine argumentate si nu conteaza pe ce parte a baricadei sintem-important este sa stam strimb si sa judecam drept. Nu am rude, nici prieteni. Cheia a fost lasata la ei, ptr. ca m-au anuntat inainte cu citeva ore de plecare ca trebuie sa las cheia la cineva- si cum ei stiau ca nu am la cine sa las in asa scurt timp a ajuns la ei. Este gindit timpul de a ma anunta si lasindu-ma fara variante. Eu puteam gasi pe cineva de incredere dar m-au anuntat tirziu. Asa au revenit si bani si facturile de platit- care ei nu le-au platit si au lasat sa se ajunga la executare silita. Un mare noroc ca am aflat de ce faceau la timp- si firma de avocatura mi-a explicat, in situatia mea, puteam sa vin peste 1 an si sa gasesc casa vinduta. Motivul invocat de cei 2 escroci-corespondenta a fost furata de la cutie postala.Eu am dovada ca au avut cunostinta de tot. Nici nu vad o persoana pe scara care ar avea nevoie de facturile mele. Nu mi-am imaginat ca facturile de 30 si 700 Ron te trimit in strada. Unde traiesc nu se practica asa ceva- este de neconceput, deci nici 1 sec nu mi-a trecut prin minte ce pun la cale. La nici 24 ore de la decesul mamei, mi-au trimis la usa cumparatori ptr. apt.- au zvonit ca vind apt. Cei interesati sint si acum la rind dar eu nu vind. In schimb, administratia si presedintele, care este prieten cu un ofertant ptr. apt. ma sicaneaza in toate modurile posibile sa vind. Dar si presedintele are interes sa ia apt. Au incercat sa il duca la executare silita- nu a mers, acum incearca sicane si pres psihic, daca nu aveam posibilitati economice, atunci l-ar fi adus la executare silita prin datori si consumuri nejustificate.Acum speculeaza ce stiu si ce nu stiu sa ma prosteasca- sa vedem ce le mai trece prin minte.Toate actiunile lor (din trecut, aplicate mamei) si prezent-cu mine, imi amintesc de o organizatie mafiota. Sint multe detalii si am probe la tot ce am scris.
Cit despre repartitia de apa- nu mai este un mister pentru mine. Pe scara, apt. cu 2 persoane sanatoase fizic, consuma 0 (zero)m3 apa calda/luna si 4m3 apa rece/luna. Pe an, cu mare greutate consuma max. 6m3 apa calda. Prietenii presedintelui. Mama, pe perioada de spitalizare a consumat 2m3 apa calda/luna si cred 2-3 de rece si a fost internata 3 luni. Cit se aduna consum fals si nejustificat pe 3 luni ptr. mama? Mai sint si alti benefiaciari pe linga cei mentionati.
Este in felul urmator cu apa: fraieri primesc citiva m3 apa din oficiu. Argumentele: nu ai citit bine, nu ai dat la timp citirea, s-a facut o greseala si o corectam luna viitoare, nu esti scos de la intretinere, avarie (care nu exista)etc. Cea mai dificila parte pentru acest administrator- este sa gaseasca in fiecare luna fraieri si sa fie credibil cind il priveste in ochi si il minte. Cind a epuizat scuzele, argumentul final- blocul are defectiuni mari incit pe eternitate va avea pierderi mari de apa.=D>
Dar sa spunem ca stiu cum sta cu apa, pierderea de apa si administratorul si cotele obligatorii.
Este bine sa stiu sa nu mai pierd timpul ca datul in judecata ( acum inteleg cind am amenintat cu judecata, sotia presedintelui rinjind sfidator si obraznic in telefon imi raspunde:"siiii, chiar crezi ca ai sa cistigi?"
Eu am respectat legile, mi le-ati dat aici, le-am citit si aplicat dar din partea asociatiei nici urma de respectarea legilor. Intrebare: aceste legi sint valabile numai pentru prosti?
Cum imi apar proprietatea si sa imi pastrez sanatatea, de organizatia mafiota de care vorbesc?
Multumesc ptr. mesaje- bine de stiut ca nu am o lege, institutie care sa protejeze proprietatea, ci dimpotriva.
@marilyn31
Este incredibil si totusi adevarat, deoarece si eu m-am lovit de sistemul care apara trasaturi de caracter si morale care normal ar fi sa fie sint pedepsite.
Nu e vorba de nici o satisfactie la mine, nu am nevoie de bani nimanui- doresc sa am pace si liniste - si nu asta doreste administratia si intretinutii ei. Nu am timp pentru inselaciunile lor, problema este ca situatia escaladeaza.
Vatamarea, in cazul meu, este de natura psihica. O teroare psihica care ia fost aplicata si mamei, de catre aceleasi persoane, care de multe ori o bagau in spital din cauza consumului nervos(tensiune, diabet). La timpul acela imi era greu sa cred ca exista asemenea manifestari si actiuni- azi regret ca nu am crezut-o. Mama a fost torturata psihic de catre acesti te-miri-cine sa vinda o proprietate de pe scara- crezind ca o sa gaseasca linistea, dar s-a inselat.
Am intuit care sint interesele si protectiile vs. asociati cu probleme de etica, si din acest motiv doresc sa scot in afara influientelor nocive, ce se intimpla. Nu este acceptabil. Descurajator sa citesc ca cei in situatii similare lupta cu morile de vint- ca si mine. Am sa incerc sa fac cunoscuta situatia vs. administratie si inselaciunile care duc la executari silite sau facturi nejustificate.
@ynocentta
Pe scurt: mama nu avea nici o relatie cu presedintele asoc. dimpotriva il detesta si il considera un sarlatan. Cind mama s-a imbolnavit serios au (el&sotia) intrat cu bocancii in viata familiei- "cu fapte bune". Pina sa ajung eu au adus o femeie sa aiba grija de mama (cu acordul meu), femeie care s-a dovedit pusa sa ma urmareasca pe mine si o manipulau sa ma santajeze economic si o instruiau zilnic. Au mizat pe faptul ca eu nu locuiesc de f. mult timp in Ro, ca nu vizitez, ca habar nu am de nimic. Victima sigura. Adevarat. Nu au calculat ca invat repede. Mama, in ultimi 5 ani a pierdut vazul in proportie de 80% si acesti "buni samariteni" nu au batut 1 data la usa sa intrebe daca are nevoie sa ii cumpere o piine (mai ales iarna), in plus constant o urmareau cind era internata la spital sa o poata taxa cu consum de apa. Cind femeia iesea din spital o apucau nervi, plingea si se consuma si iar intra in spital. Si-au batut joc de ea. Eu am oferit mamei sa se mute la mine definitiv, dar doctorii ei erau prea buni.
-am lasat cheia si bani la ei, orientati sa plateasca tlf. si cablu (reziliere contract).
Este extraordinar de mult si poate cei mai rafinati sarlatani care exista in Ro. Este prea mult de scris aici dar acces la toata povestea o sa fie curind.
Off record, din acest motiv nu pot sa mentionez numele institutiei, mi s-a spus ca o plingere la primarie (acolo am inteles ca se face daca se sesizeaza inselatorii) este inutila.
Da, am probe temeinice impotriva celor doi. Presedintele asociatiei a abuzat de functia lui sa imi ia datele personale, este in cunostinta de semnatura falsificata, sa imi cistige increderea pe plan privat si sa duca apartamentul la executare silita-in lipsa mea. Pe el cu acest lucru cum il dau in judecata, mai ales ca am dovezi, ca acest om in functia de presedinte de asoc. aduce daune tocmai in vederea inselaciunii. Suspectez si o dubla contabilitate, dar acest lucru il voi dovedi cind ajung in Romania. Cit a avut cheia de la apt. au cautat in casa facturile de la intretinere care erau platite, in speranta ca nu le-am luat cu mine. De aici trag concluzia ca trebuie sa fie si ceva mai mult la contabilitate.
Am gasit la nivelul administratiei si presedintele de asociatie (mina si manusa) abuzuri, inselatori, incalcarea legilor (si toate, fara deosebire), fals de semnatura (administratora mi-a falsificat semnatura) induceri in eroare in vederea inselaciunii monetare, tentativa de executare silita a apartamentului in lipsa mea prin retinerea informatiilor din partea presedintelui de asociatie.
Doresc sa dau in judecata asociatia. Situatia este mult mai complicata si grava decit o descriu si am probe pentru tot. Din cite mi s-a spus, aroganta si atitudinea "mai presus ca legea" din partea celor doi, vine de la relatiile acestora cu primaria. Relatie, care sfidator, a fost mentionata chiar de presedintele asociatiei.
Eu nu pot sa fiu prezenta si doresc sa stiu daca un avocat ma poate reprezenta in tot acest timp. Eu intentionez sa duc cazul international, deci sa sar peste procedura de chemare in judecata la nivel local, care am inteles ca dureaza ani si fara succes, datorita cinstei:stunned:. Actiunile asociatiei este protejata, asa mi s-a dat de inteles sint de natura sa puna sub semnul intrebari dreptul la proprietate.
Abuzurile si inselaciunea sint de o mare gravitate, care pun in pericol proprietatea. Situatia de tracasare si presiune psihica la care ma supun cei doi de 8 luni de zile este de nedescris, avind in vedere ca imi afecteaza timpul, bani si starea sanatati care deja ma lupt cu un diagnostic si prognoza care nimeni nu doreste sa primeasca. In plus, cei doi imi forteaza mina sa calatoresc international: timp, bani si pierderea mea a tratementelor si vizitelor medicale care sint pe viata si moarte si deja programate.
Prin urmare, rog un sfat de cum sa incep aceasta actiune, cit mai repede si serios.
Apreciez orice informatie

Cit am stat in spatele elefantului (tot ce inseamna asociatie prop.locatari&restul) cu lopata am inteles despre ce este vorba. Ordinul 343 are ca scop direct (in opinia mea) marirea consumului de energie si indirect, anularea beneficiilor de la CT. Nu stiu de ce ar avea nevoie de mari specialisti sa gaseasca o solutie care obliga chiriasi la consum.
Nu este o diferenta vizibila la plata intretinerii intre cei cu si fara CT pe toata perioada de iarna. Consumul de energie a fost fortata prin anularea radiatorului baie/bucatarie si trecerea in nefiinta ca "tevi ingrosate"- fapt care pune sub semnul intrebari rostul si eficacitatea repartitoarelor ramase. Cel putin, inainte dadeau o liniste a minti pentru multi necunoscatori-o iluzie de repartitie a consumului.
Justificarea acestei legi o inteleg. Consumul de energie scade prin debransari si economie-firmele lucreaza in pierdere.
Poate marea neintelegere este, ca s-au indus mici (dar marcante) erori, atunci cind aceste repartitoare s-au pus pe piata la vinzare si s-a vehiculat ideea ca inregistreaza ce se consuma. Stiu acest lucru de la mama mea, care la aceea data a refuzat sfatul meu, preferind gindirea de turma. Drept urmare, oamenii au inceput sa faca economie in ideea ca repartitorul (termometrul ornamental) pe radiator nu inregistreaza consum- astfel scazind consumul pe bransament. Temperatura apei de la furnizor trebuie sa fie intre 70-90 Celsius si cind se intoarce trebuie sa fie racita la sub 30. Daca nu se consuma rezonabil apa calda, si caldura- iata rezultatul. Tot se plateste si neconsumul. Atunci multi ar renunta si la apometre si la termometre si nemultumirea s-ar stinge usor. Ramine adminstratia sa fie corecta- doar de aici a pornit nebunia cu aparatele de masurat consumul, datorita nemultumirilor de repartizare de la administratie si calcule creative cu beneficiari (care inca continuua). Deci ce a rezolvat aceste aparate de masurat consumul cind administratia a ramas ca forma si structura aceeasi? A rezultat facturi mai mici sau repartizari rezonabile?
Scopul s-a atins. In blocul studiat de mine: 60apt din care aprox. min.12 apt. debransate (intra si apt. nelocuit) avem 48 de apt. bransate care 50% sint locuite de pensionari (multi cite 1 in apt) si pe feb.2012 consumul total bransament este de 48 Gcal, pe Jan 2012 sint 42 Gcal. Asa se poate mari pensia: pe banii de intretinere de la apt. nelocuite :dance:
Daca Shakespeare traia azi atunci celebra linia din Hamlet era total diferita.
Rezulta ca o investitie in CT este un dezastru economic. Problema este ca si asteptarile oamenilor nu sint reale. Situatia cu izolarile de tevi si pereti: se vehiculeaza ca ajuta la diminuarea facturilor de caldura. Fals!!!! Pierderea caldurii se diminueaza si indexul de crestere/an la preturi fac sa nu fie si mai scumpa incalzirea.
Deja la un bloc, o scara s-a rupt de asociatia blocului si au format ei o asociatie/administratie. Drept urmare facturile au scazut cu 30%. Fac ce fac si tot ajung la administratie.
Un apartament nelocuit pe termen lung este o paguba pentru asociatie/adminsitratie ca nu consuma. Inca un motiv sa cred ca e o problema cu notiunea de proprietate si atunci prin toate mijloacele se va exersa presiuni de vinzare sau sicanare (vorbesc din experienta). Atunci ce fel de proprietati sint apt. astea? Pina cind nu se iau lucrurile in foarte serios si se fac modificari inteligente la nivel de structura administratie, adevarul despre consum si repartizare totul este un strigat in fintina cu rezultate catastrofale pe termen lung. Sint uimita de cotele de consum la utilitati care se doresc a fi consumate in plus faptul ca trebuie sa fi un consumator fara a se discuta modurile in care se poate beneficia de utilitati fara sa usureze buzunarul.

Dupa aprox. 7 ore de comunicatie cu firma prestatoare de servicii, nu am nici un dubiu ca ar exista neintelegeri. Am repartitoare (calorimetre, sau cum se numesc-adica acele termometre lipite pe calorifer/radiator.
Aici se pot vedea atasate 2 file: nota de plata pe feb.2012 si datele tehnice ale apartamentelor: unul al meu si vecinul fiind presedintele asociatiei. Datele personale au fost sterse-comentrariile mele sint in rosu. [ link extern ]
Exista repartitoare cu numarul lor, datele personale au fost sterse- apartamentul nu este locuit, cheia de la apartament a fost data presedintelui de asociatie in grija-caruia i-am si inca platesc confortul. Nu e usor sa abordez furtul de proporti al acestei administrati si pe termen lung in citeva cuvinte pe forum. Ce pot sau nu sa faca sta la bunul simt, cinstea administratiei si mai ales al presedintelui si baietii destepti din bloc. Ce practica orice la administratii- nu exista nici o regula in afara de cea a celor destepti. Dovada va fi in bloggul care urmeaza azi-miine sa fie lansat.
@elga50
Am in lucru un blog unde voi posta absolut toata mizeria, furtul si imbecilitatea acestei asociatii. Bloggul v-a fi trimis la locatarii blocului, primarie, ANSCR, si oricine care doreste sa citeasca etc.Probe, calcul, beneficiarii hotiilor, absolut tot despre- apa calda/rece, gaz, caldura, calcul si prezentare lista intretinere. Acolo aveti posibilitatea sa cititi despre tema la care am facut referinta mai sus. Bloggul nu este cu beneficiu monetar pentru mine.
Am toata convingerea ca exista si administratori care isi fac datoria. Am spus ca tema este sensibila si nu trebuiesc luate lucrurile discutate aici personal si cu sentimente. Dimpotriva, acest forum este un canal de comunicatie de la care invatam unul de la ceilalti- cu speranta ca o sa rezulte lucruri mai intelepte si furturile/abuzurile se vor opri.
Pe acest forum am citit raspunsurile a celor care lucreaza ca administratori si am tras concluzia ca stiu ce se practica in alte asociatii, si in acelas timp se incearca si o indepartare de la adevar. Sincer, mi-am pus intrebarea de multe ori daca anumite persoane sint puse intentionat pe acest forum pentru a apara anumite interese sa duca subiectele in zona gri- si nu este voluntariatul lor cum se poate crede la prima vedere. Inca ma intreb daca asa este sau nu.