avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chemarea in judecata a asociatiei de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chemarea in judecata a asociatiei de proprietari

Am gasit la nivelul administratiei si presedintele de asociatie (mina si manusa) abuzuri, inselatori, incalcarea legilor (si toate, fara deosebire), fals de semnatura (administratora mi-a falsificat semnatura) induceri in eroare in vederea inselaciunii monetare, tentativa de executare silita a apartamentului in lipsa mea prin retinerea informatiilor din partea presedintelui de asociatie.
Doresc sa dau in judecata asociatia. Situatia este mult mai complicata si grava decit o descriu si am probe pentru tot. Din cite mi s-a spus, aroganta si atitudinea "mai presus ca legea" din partea celor doi, vine de la relatiile acestora cu primaria. Relatie, care sfidator, a fost mentionata chiar de presedintele asociatiei.
Eu nu pot sa fiu prezenta si doresc sa stiu daca un avocat ma poate reprezenta in tot acest timp. Eu intentionez sa duc cazul international, deci sa sar peste procedura de chemare in judecata la nivel local, care am inteles ca dureaza ani si fara succes, datorita cinstei:stunned:. Actiunile asociatiei este protejata, asa mi s-a dat de inteles sint de natura sa puna sub semnul intrebari dreptul la proprietate.
Abuzurile si inselaciunea sint de o mare gravitate, care pun in pericol proprietatea. Situatia de tracasare si presiune psihica la care ma supun cei doi de 8 luni de zile este de nedescris, avind in vedere ca imi afecteaza timpul, bani si starea sanatati care deja ma lupt cu un diagnostic si prognoza care nimeni nu doreste sa primeasca. In plus, cei doi imi forteaza mina sa calatoresc international: timp, bani si pierderea mea a tratementelor si vizitelor medicale care sint pe viata si moarte si deja programate.
Prin urmare, rog un sfat de cum sa incep aceasta actiune, cit mai repede si serios.
Apreciez orice informatie

Ultima modificare: Marți, 17 Iulie 2012
ContSters258042, utilizator
1-Nu se poate judeca direct in afara tarii,daca speta nu a parcurs toate etapele instantelor nationale
2-La ce fel de organizatii faceti referire cand afirmati ca "actiunile asociatiei sunt protejate de anumite organizatii " ??
Daca apreciati ca detineti probe temeinice si indubitabile puteti promova plangere impotriva presedintelui de asociatie care este reprezentantul legal al asociatiei de proprietari
In eventualitatea unei actiuni in instanta ,impotriva asociatiei de proprietari,daca obtineti hotarare favorabila si va constituiti parte civila,,membrii proprietari nu sunt responsabili pentru actiunile presedintelui si administratorului de imobil
3-Daca detineti probe temeinice puteti promova plangere penala impotriva administratorului de imobil,eventual presedintelui de asociatie
Off record, din acest motiv nu pot sa mentionez numele institutiei, mi s-a spus ca o plingere la primarie (acolo am inteles ca se face daca se sesizeaza inselatorii) este inutila.
Da, am probe temeinice impotriva celor doi. Presedintele asociatiei a abuzat de functia lui sa imi ia datele personale, este in cunostinta de semnatura falsificata, sa imi cistige increderea pe plan privat si sa duca apartamentul la executare silita-in lipsa mea. Pe el cu acest lucru cum il dau in judecata, mai ales ca am dovezi, ca acest om in functia de presedinte de asoc. aduce daune tocmai in vederea inselaciunii. Suspectez si o dubla contabilitate, dar acest lucru il voi dovedi cind ajung in Romania. Cit a avut cheia de la apt. au cautat in casa facturile de la intretinere care erau platite, in speranta ca nu le-am luat cu mine. De aici trag concluzia ca trebuie sa fie si ceva mai mult la contabilitate.
Ultima modificare: Marți, 17 Iulie 2012
ContSters258042, utilizator
A urez succes si va sfatiuesc din experineta proprie sa NU mizati pe sprijinul organelor locale. Nu veti primi decat raspunsul ADRESATIVA INSTANTEI DE JUDECATA!!! Politia nu intervine pentru ca NU sunt considerate infractiuni, ,,falsul, inselaciunea, pe care le invocati dvs. TREBUIESC TEMEINIC PROBATE...in asa fel incat sa se dispuna ""ïnceperea urmaririi penale""...de aici va dau de la 2 la 8 ani pana v-a fi cineva condamnat penal, asta daca nu va trece in lumea dreptilor pana atunci...si de aici inca cel putin 3 ani de civil sa recuperati oaresce daune morale.
N-as fi vrut sa va dezamgesc, dar eu ma lupt cu morile de vant tot pe aceleassi probleme de mai bine de 4 luni...si sunt aici...fac petitii, plangeri ..sesizari...Cele 3 organe "competente"" isi paseaza pisica moarta de la unul la altul..in final PROBLEMELE LEGATE DE ASOCIATIA DE PROPRIETARI ...NU INTRA IN RESPONSABILITAEA NIMANUI.
Si eu beneficiez de un presedinte "certat cu legeä""...personal are un dosar penal pe fals si uz de fals, pe care il trage de par din 2004. Este condamnat la 4 ani de inchisoare, i se ridica dreptul de administrare si de a ocupa functii de decizie si la nici cateva zile de la condamnare este ales Presedinte al Asociatiei de Proprietari conditie in care beneficiaza de "IN DUBIO PRO REO" ..."PREZUMNTIE DE NEVINOVATIE", pana la o hotarare dfinitiva si irevocabila.

Intre timp isi permite tot felul de mizerii..de la amenintari cu moartea impotriva mea..pana l loviri si vatamare corporala..calomnie, injurii, inselaciune la adresa celorlalti membrii,,,etc...
eU IN SCHIMB SA PROBEZ AM NEVOIE DE MARTORI, CERTIFICATE MEDICO -LEGALE, EXPERTIZE GRAFOSCOPICE SI CONTABILE ..care implica sume mari de bani...

Aveti grija de sanatatea dvs. . e mai importanta decat GUNOIUL cu care aveti de a face...care v-a sfarsi..exact dupa cum isi asterne...
Daca va satisface financiar..demarati o actiune civila si cereti daune morale...
coco2012 a scris:

Suspectez si o dubla contabilitate, dar acest lucru il voi dovedi cind ajung in Romania.

Suspiciunea este total distincta in raport de dovezi concrete,respectiv expertiza financiar-contabila
sa imi cistige increderea pe plan privat si sa duca apartamentul la executare silita-in lipsa mea

Concret care este problema cu care va confruntati cu castigat increderea pe plan privat si executarea apartamentului?
@marilyn31
Este incredibil si totusi adevarat, deoarece si eu m-am lovit de sistemul care apara trasaturi de caracter si morale care normal ar fi sa fie sint pedepsite.
Nu e vorba de nici o satisfactie la mine, nu am nevoie de bani nimanui- doresc sa am pace si liniste - si nu asta doreste administratia si intretinutii ei. Nu am timp pentru inselaciunile lor, problema este ca situatia escaladeaza.
Vatamarea, in cazul meu, este de natura psihica. O teroare psihica care ia fost aplicata si mamei, de catre aceleasi persoane, care de multe ori o bagau in spital din cauza consumului nervos(tensiune, diabet). La timpul acela imi era greu sa cred ca exista asemenea manifestari si actiuni- azi regret ca nu am crezut-o. Mama a fost torturata psihic de catre acesti te-miri-cine sa vinda o proprietate de pe scara- crezind ca o sa gaseasca linistea, dar s-a inselat.
Am intuit care sint interesele si protectiile vs. asociati cu probleme de etica, si din acest motiv doresc sa scot in afara influientelor nocive, ce se intimpla. Nu este acceptabil. Descurajator sa citesc ca cei in situatii similare lupta cu morile de vint- ca si mine. Am sa incerc sa fac cunoscuta situatia vs. administratie si inselaciunile care duc la executari silite sau facturi nejustificate.
@ynocentta
Pe scurt: mama nu avea nici o relatie cu presedintele asoc. dimpotriva il detesta si il considera un sarlatan. Cind mama s-a imbolnavit serios au (el&sotia) intrat cu bocancii in viata familiei- "cu fapte bune". Pina sa ajung eu au adus o femeie sa aiba grija de mama (cu acordul meu), femeie care s-a dovedit pusa sa ma urmareasca pe mine si o manipulau sa ma santajeze economic si o instruiau zilnic. Au mizat pe faptul ca eu nu locuiesc de f. mult timp in Ro, ca nu vizitez, ca habar nu am de nimic. Victima sigura. Adevarat. Nu au calculat ca invat repede. Mama, in ultimi 5 ani a pierdut vazul in proportie de 80% si acesti "buni samariteni" nu au batut 1 data la usa sa intrebe daca are nevoie sa ii cumpere o piine (mai ales iarna), in plus constant o urmareau cind era internata la spital sa o poata taxa cu consum de apa. Cind femeia iesea din spital o apucau nervi, plingea si se consuma si iar intra in spital. Si-au batut joc de ea. Eu am oferit mamei sa se mute la mine definitiv, dar doctorii ei erau prea buni.
-am lasat cheia si bani la ei, orientati sa plateasca tlf. si cablu (reziliere contract).
Este extraordinar de mult si poate cei mai rafinati sarlatani care exista in Ro. Este prea mult de scris aici dar acces la toata povestea o sa fie curind.
Ultima modificare: Joi, 19 Iulie 2012
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Intretinerea, presedintele de asociatie, drepturi si indatoriri ContSters226650 ContSters226650 Buna ziua Incerc sa ma familiriarizez cu ne-trasparenta platilor la intretinere, atitudinea aroganta, dezinformare daca pot sa o numesc a presedintelui de ... (vezi toată discuția)
Calcul exagerat al consumului de apa diaarmasu diaarmasu Buna ziua! Va rog sa ma ajutati deoarece ma confrunt cu o situatie ridicola ca sa nu zic absurda de-a dreptul. Practic problema are doua componente: ... (vezi toată discuția)
Administratorul de bloc fura la intretinere ContSters329218 ContSters329218 Buna ziua, Va rog mult sa ma indrumati pentru ca nu stiu unde sa reclam urmatoarea situatie: lunar, eu dau consumul apometrelor iar administratorul imi pune ... (vezi toată discuția)