avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chemarea in judecata a asociatiei de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chemarea in judecata a asociatiei de proprietari

Am gasit la nivelul administratiei si presedintele de asociatie (mina si manusa) abuzuri, inselatori, incalcarea legilor (si toate, fara deosebire), fals de semnatura (administratora mi-a falsificat semnatura) induceri in eroare in vederea inselaciunii monetare, tentativa de executare silita a apartamentului in lipsa mea prin retinerea informatiilor din partea presedintelui de asociatie.
Doresc sa dau in judecata asociatia. Situatia este mult mai complicata si grava decit o descriu si am probe pentru tot. Din cite mi s-a spus, aroganta si atitudinea "mai presus ca legea" din partea celor doi, vine de la relatiile acestora cu primaria. Relatie, care sfidator, a fost mentionata chiar de presedintele asociatiei.
Eu nu pot sa fiu prezenta si doresc sa stiu daca un avocat ma poate reprezenta in tot acest timp. Eu intentionez sa duc cazul international, deci sa sar peste procedura de chemare in judecata la nivel local, care am inteles ca dureaza ani si fara succes, datorita cinstei:stunned:. Actiunile asociatiei este protejata, asa mi s-a dat de inteles sint de natura sa puna sub semnul intrebari dreptul la proprietate.
Abuzurile si inselaciunea sint de o mare gravitate, care pun in pericol proprietatea. Situatia de tracasare si presiune psihica la care ma supun cei doi de 8 luni de zile este de nedescris, avind in vedere ca imi afecteaza timpul, bani si starea sanatati care deja ma lupt cu un diagnostic si prognoza care nimeni nu doreste sa primeasca. In plus, cei doi imi forteaza mina sa calatoresc international: timp, bani si pierderea mea a tratementelor si vizitelor medicale care sint pe viata si moarte si deja programate.
Prin urmare, rog un sfat de cum sa incep aceasta actiune, cit mai repede si serios.
Apreciez orice informatie

Ultima modificare: Marți, 17 Iulie 2012
ContSters258042, utilizator
coco2012 a scris:

Pina sa ajung eu au adus o femeie sa aiba grija de mama (cu acordul meu),
sa o poata taxa cu consum de apa.
-am lasat cheia si bani la ei,

Cu tot respectul pentru drama pe care o suferiti,dar din cele expuse de dvs rezulta concret ca vs ati dat acordul,ati dat banii si cheia...
Chiar nu ati avut alte varianta alte rude,prieteni-de a solutiona problema cu mama dvs decat prin implicarea directa a presedintelui de asociatie...?
Problema cu incarcatul cu consum de apa este mai dificila in cazul apartamentelor contorizate individual
Am rugamintea sa intelegeti ca prin opinia exprimata fata de situatia expusa de dvs nu intentionez sa tin partea reprezentantilor asociatiei de proprietari,care difera de la asociatie la asociatie.
Si eu personal m-am confruntat la nivelul asociatiei mele de proprietari cu mentalitati si interese, si dezinterese,care pana la urma in raport de efort si de consecinta aparitiei de consum nervos,timp irosit,dispute si polemici,bisericute si reclamatii,m-au obligat sa constat ca responsabilitati in cadrul asociatiei de proprietari se pot detine si se pot exercita in conditiile in care exista un colectiv a caror persoane sa detina interes,decenta si intelegere fata de mentalitatile si pretentiile diferite ale proprietarilor,cunostiinte de specialitate
Avand in vedere situatia expusa de dvs ,dat fiind consecintele medicale ,apreciez ca solutionarea poate fi realizata prin incetarea definitiva a relatiilor de intrajutorare din partea presedintelui ,familiei acestuia si a persoanelor interpuse de acesta
Avand in vedere ca dvs nu domiciliati in Romania ,cercetare eventualei plangeri pe care intentionati sa o promovati impotriva presdintelui+administratorului de imobil nu ar solutiona problemele la nivelul asociatiei de proprietari si nici suferintele cauzate dvs si mamei dvs
Lupta cu mentalitatile si interesele unora dintre reprezentantii asociatiilor de proprietari,
eforturile pentru a incerca explicare necesitatii respectarii legilor in vigoare si reticenta din partea majoritatii proprietarilor,demonstreaza ca responsabilitatea asumarii si detinerii unor responsabilitati in cadrul asociatiei de proprietari se poate exercita in conditiile in care exista consensul de interes ,intelegere si toleranta,pregatire profesionala a reprezentantilor asociatiei si interesul proprietarilor pentru respectarea si aplicarea normelor in vigoare,
intierea si mentinerea unui climat de intelegere reciproca ,de intrajutorare dezinteresata in cadrul membrilor asociatiei de proprietari
@ynocentta
Imbratisez opini diferite de ale mele care sint bine argumentate si nu conteaza pe ce parte a baricadei sintem-important este sa stam strimb si sa judecam drept. Nu am rude, nici prieteni. Cheia a fost lasata la ei, ptr. ca m-au anuntat inainte cu citeva ore de plecare ca trebuie sa las cheia la cineva- si cum ei stiau ca nu am la cine sa las in asa scurt timp a ajuns la ei. Este gindit timpul de a ma anunta si lasindu-ma fara variante. Eu puteam gasi pe cineva de incredere dar m-au anuntat tirziu. Asa au revenit si bani si facturile de platit- care ei nu le-au platit si au lasat sa se ajunga la executare silita. Un mare noroc ca am aflat de ce faceau la timp- si firma de avocatura mi-a explicat, in situatia mea, puteam sa vin peste 1 an si sa gasesc casa vinduta. Motivul invocat de cei 2 escroci-corespondenta a fost furata de la cutie postala.Eu am dovada ca au avut cunostinta de tot. Nici nu vad o persoana pe scara care ar avea nevoie de facturile mele. Nu mi-am imaginat ca facturile de 30 si 700 Ron te trimit in strada. Unde traiesc nu se practica asa ceva- este de neconceput, deci nici 1 sec nu mi-a trecut prin minte ce pun la cale. La nici 24 ore de la decesul mamei, mi-au trimis la usa cumparatori ptr. apt.- au zvonit ca vind apt. Cei interesati sint si acum la rind dar eu nu vind. In schimb, administratia si presedintele, care este prieten cu un ofertant ptr. apt. ma sicaneaza in toate modurile posibile sa vind. Dar si presedintele are interes sa ia apt. Au incercat sa il duca la executare silita- nu a mers, acum incearca sicane si pres psihic, daca nu aveam posibilitati economice, atunci l-ar fi adus la executare silita prin datori si consumuri nejustificate.Acum speculeaza ce stiu si ce nu stiu sa ma prosteasca- sa vedem ce le mai trece prin minte.Toate actiunile lor (din trecut, aplicate mamei) si prezent-cu mine, imi amintesc de o organizatie mafiota. Sint multe detalii si am probe la tot ce am scris.
Cit despre repartitia de apa- nu mai este un mister pentru mine. Pe scara, apt. cu 2 persoane sanatoase fizic, consuma 0 (zero)m3 apa calda/luna si 4m3 apa rece/luna. Pe an, cu mare greutate consuma max. 6m3 apa calda. Prietenii presedintelui. Mama, pe perioada de spitalizare a consumat 2m3 apa calda/luna si cred 2-3 de rece si a fost internata 3 luni. Cit se aduna consum fals si nejustificat pe 3 luni ptr. mama? Mai sint si alti benefiaciari pe linga cei mentionati.
Este in felul urmator cu apa: fraieri primesc citiva m3 apa din oficiu. Argumentele: nu ai citit bine, nu ai dat la timp citirea, s-a facut o greseala si o corectam luna viitoare, nu esti scos de la intretinere, avarie (care nu exista)etc. Cea mai dificila parte pentru acest administrator- este sa gaseasca in fiecare luna fraieri si sa fie credibil cind il priveste in ochi si il minte. Cind a epuizat scuzele, argumentul final- blocul are defectiuni mari incit pe eternitate va avea pierderi mari de apa.=D>
Dar sa spunem ca stiu cum sta cu apa, pierderea de apa si administratorul si cotele obligatorii.
Este bine sa stiu sa nu mai pierd timpul ca datul in judecata ( acum inteleg cind am amenintat cu judecata, sotia presedintelui rinjind sfidator si obraznic in telefon imi raspunde:"siiii, chiar crezi ca ai sa cistigi?"
Eu am respectat legile, mi le-ati dat aici, le-am citit si aplicat dar din partea asociatiei nici urma de respectarea legilor. Intrebare: aceste legi sint valabile numai pentru prosti?
Cum imi apar proprietatea si sa imi pastrez sanatatea, de organizatia mafiota de care vorbesc?
Multumesc ptr. mesaje- bine de stiut ca nu am o lege, institutie care sa protejeze proprietatea, ci dimpotriva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intretinerea, presedintele de asociatie, drepturi si indatoriri ContSters226650 ContSters226650 Buna ziua Incerc sa ma familiriarizez cu ne-trasparenta platilor la intretinere, atitudinea aroganta, dezinformare daca pot sa o numesc a presedintelui de ... (vezi toată discuția)
Calcul exagerat al consumului de apa diaarmasu diaarmasu Buna ziua! Va rog sa ma ajutati deoarece ma confrunt cu o situatie ridicola ca sa nu zic absurda de-a dreptul. Practic problema are doua componente: ... (vezi toată discuția)
Administratorul de bloc fura la intretinere ContSters329218 ContSters329218 Buna ziua, Va rog mult sa ma indrumati pentru ca nu stiu unde sa reclam urmatoarea situatie: lunar, eu dau consumul apometrelor iar administratorul imi pune ... (vezi toată discuția)