vreau sa va cer un sfat in legatura cu problema pe care o am,si sa imi spuneti daca exista vreo rezolvare.
eu sunt cetatean roman.sunt casatorit cu o cetateana a republicii moldova.sotia mea are interdictie de a intra in romania pentru o perioada de 5 ani,pentru tentativa de trecere a frontierei cu un document contrafacut.
interdictia i-a fost data acum un an jumate,inainte de a ne casatori.
eu am incercat sa ma duc la ORI(oficiul roman de imigrari) in audienta,si acolo mi-au spus ca interdictia nu e data de ei.e data de politia de frontiera.
apoi am fost la politia de frontiera si am facut o cerere de anulare a actului prin care se dispune masura de interdictie a trecerii frontierei pentru sotia mea.mi-au dat raspusul si mi-au spus ca nu au cum sa faca asa ceva si m-au sfatuit sa actionez in instanta la Curtea de Apel Bucuresti.
in momentul de fata,eu nu stiu ce e de facut.nu exista nicio alta varianta de intrare in tara a sotiei mele?adica daca incerc sa deschid o viza pt membru de familie,imi va fi refuzata?
va rog daca ati putea sa imi dati un raspuns ca sa stiu ce e de facut in continuare.
buna ziua...am si eu niste intrebari la care nu am gasit raspunsul nicaieri.
sotia mea are interdictie de a intra in romania 5 ani pentru ca a incercat sa treaca granita cu un act fals...este cetatean al republicii moldova.a trecut un an de zile de cand a primit interdictia...noi ne-am casatorit acum 5 luni.exista vreo posibilitate ca sa se reduca din perioada de interdictie?sau interdictia ramane valabila in continuare daca ea a primit-o pe un nume,iar dupa casatorie are alt nume?
va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns...
va multumesc frumos!!!