avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... interdictie de intrare pe teritoriul romaniei-membru ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

interdictie de intrare pe teritoriul romaniei-membru de familie

vreau sa va cer un sfat in legatura cu problema pe care o am,si sa imi spuneti daca exista vreo rezolvare.
eu sunt cetatean roman.sunt casatorit cu o cetateana a republicii moldova.sotia mea are interdictie de a intra in romania pentru o perioada de 5 ani,pentru tentativa de trecere a frontierei cu un document contrafacut.
interdictia i-a fost data acum un an jumate,inainte de a ne casatori.
eu am incercat sa ma duc la ORI(oficiul roman de imigrari) in audienta,si acolo mi-au spus ca interdictia nu e data de ei.e data de politia de frontiera.
apoi am fost la politia de frontiera si am facut o cerere de anulare a actului prin care se dispune masura de interdictie a trecerii frontierei pentru sotia mea.mi-au dat raspusul si mi-au spus ca nu au cum sa faca asa ceva si m-au sfatuit sa actionez in instanta la Curtea de Apel Bucuresti.
in momentul de fata,eu nu stiu ce e de facut.nu exista nicio alta varianta de intrare in tara a sotiei mele?adica daca incerc sa deschid o viza pt membru de familie,imi va fi refuzata?
va rog daca ati putea sa imi dati un raspuns ca sa stiu ce e de facut in continuare.
Cel mai recent răspuns: Alin Gon , Avocat 15:59, 8 Octombrie 2012
Buna ziua,
Din pacate pentru dumneavoastra si sotia dumneavoastra, nu cred ca exista o solutie ca aceasta sa obtina anularea interdictiei de a intra pe teritoriul Roamaniei. Conform OUG 194/200 art. 101 alin 5 sotia ar fi avut timp 10 zile (termen cu mult depasit) de la data la care i-a fost comunicat ordinul de interdictie sa depuna contestatia la Curea de Apel in a carei raza de competenta se afla organul care a dispus masura.
Inlaturarea interdictiei inainte de termen se face numai prin hotarare judecatoreasca care nu cred ca mai poate fi obtinuta, deci degeaba incercati sa obtineti viza.
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2012
Alin Gon, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi s-a anulat permis de sedere fara aviz si mi s-a refuzat intrarea in romania! maxim2000 maxim2000 Pe data de 3 iunie am sosit la aeroportul Iasi la 21:30 eu cetatean marocan cu detinind un permis de sedere temporar valabil pina la data de 27/07 /2013 si cu ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutor!!!- interdictie de intrare in romania ionitageorge ionitageorge buna ziua...am si eu niste intrebari la care nu am gasit raspunsul nicaieri. sotia mea are interdictie de a intra in romania 5 ani pentru ca a incercat sa ... (vezi toată discuția)
Clandestin in romania mariaaab mariaaab sunt in italia,si prietenului meu care este albanez i-a expirat viza de 90 de zile ,neam interesat aici,chiar astazi la biroul de imigrari si aici ne putem ... (vezi toată discuția)