avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Activitate BQGDAN

Activitate BQGDAN

Răspuns la discuția Procedura vanzare cota din casa
av_silvia_margineanu a scris:

Si cine credeti ca vrea sa cumpere in aceasta situație. In primul rând, fiind bun comun, la vinzare trebuie acordul ambilor soți. Sau se face partaj, cu procedura in domeniu.

In situatia de fata unul dintre copii poate luma acea jumatate.

Deci daca in contract scrie 50% el si 50% ea se face partaj apoi fiecare poate face ce vreau cu partea lui ? Am inteles bine ?
Acea parte poate fi donata unuia dintre copii sau se imparte si aia ?
Buna ziua,

In cazul unui apartament care este trecut pe numele ambilor soti, care este procedura pentru ca unul din ei sa-si vanda partea de 50% ? Au 2 copiii majori.

Va multumesc anticipat.
Bogdan B.
Răspuns la discuția Informatii legate de o talharie
Va multumesc pentru informatiile date!
Buna ziua, am si eu o intrebare daca ma imi poate raspunde cineva. De cateva saptamani mama a fost talharita de 2 minori (14 ani respectiv 16 ani) acestia furandu-i latisorul de aur de 11g, in urma altui furt ei au fost prinsi si au recunoscut toate faptele, dar pana la prinderea lor lantisorul a fost amanetat. Imi puteti spune cum l-am putea recupera deoarece ni s-a spus ca trebuie sa-l ridicam noi de la amanet, adica sa platim valoarea data hotilor. Ce lege ne obliga pe noi ca parte vatamata sa platim pentru recuperarea bunului propriu ?

Va multumesc mult!