avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Informatii legate de o talharie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Informatii legate de o talharie

Buna ziua, am si eu o intrebare daca ma imi poate raspunde cineva. De cateva saptamani mama a fost talharita de 2 minori (14 ani respectiv 16 ani) acestia furandu-i latisorul de aur de 11g, in urma altui furt ei au fost prinsi si au recunoscut toate faptele, dar pana la prinderea lor lantisorul a fost amanetat. Imi puteti spune cum l-am putea recupera deoarece ni s-a spus ca trebuie sa-l ridicam noi de la amanet, adica sa platim valoarea data hotilor. Ce lege ne obliga pe noi ca parte vatamata sa platim pentru recuperarea bunului propriu ?

Va multumesc mult!
Ultima modificare: Duminică, 8 Iulie 2012
BQGDAN, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:52, 10 Iulie 2012
In situatia expusa daca doriti recuperarea bunului sustras de catre minori si amanetat de catre acestia,va revine dreptul sa achitati c/v bun
Daca apreciati ca se impune, aveti dreptul sa va instituiti cu pretentii asupra faptuitorilor,
acestia fiind minori,parintii lor sunt responsabili si pot fi obligati de catre instanta de judecata sa suporte contravaloare prejudiciu cauzat de catre copii lor
Niciuna,problema este ca daca va doriti recuperarea lantisorului aceasta este cea mai sigura cale. Suma care o veti plati va indreptateste sa va constituiti parte civila in procesul penal al celor doi minori. S-ar putea sa nu va mai recuperati banii dar....... lantisorul da.
Va multumesc pentru informatiile date!
Din cate stiu eu bunurile amanetate se ridca de politie si firma de amanet ramane in paguba.
Nu trebuie sa respectati contractul de amanet si sa achitati si eventualele penalitati de intarziere.
Firma de amanet ramane in paguba in astfel de situatii.
Aceasta trebuie sa isi recupereze pagubele de la talhari sau de la hoti fiind problema lor exclusiva.
In principiu se procedeaza cum a aratat mai sus dl.avocat.
Totusi , puteti ridica de la amanet bijuteria amanetatat de hoti contra unei chitenate , pe care o veti depune la dosar , atasata la constituirea de parte civila , urmand ca prin aceasta , in afara de alte eventuale daune , sa solicitati dezdaunarea dvs si cu respectiva suma dovedita prin chitanta de la amanet.
Aratati in constituirea de parte civila , pe care o veti formula pana la citirea actului de acuzare de catre procuror , modul in care solicitati dezdaunarea dvs si atasati la aceasta inscrisurile doveditoare ale sumelor solicitate sau administrati alte probe in dovedirea cuantumului daunelor.
Ultima modificare: Marți, 10 Iulie 2012
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furat de hoti, pagubas de doua ori?! criss84000 criss84000 Buna ziua, Va prezint pe scurt istoria noastra: bijuteriile noastre au fost furate de hoti, politia a descoperit hotii si a descoperit si bijuteriile, care ... (vezi toată discuția)
Inselaciune ? ContSters306313 ContSters306313 Buna ziua ! V-as fi recunoscator daca m-ati ajuta cu un raspuns in situatia de mai jos ! In urma cu doi ani , eram intr-o relatie cu un barbat, pe ... (vezi toată discuția)