Casa de amanet m-a notificat ca în termen de 15 zile să achit suma pe care am primit-o pentru un telefon lăsat acolo pentru că fost ridicat de poliție. Eu l-am cumpărat de pe un site de vânzări, ce răspundere am?
Bună ziua. În urmă cu circa 6-7 luni am achiziționat de pe un site de vânzări un telefon mobil, pe care în urmă cu 2 luni, l-am dus la amanet pentru că urma să îmi achiziționez unul nou și nu mai aveam nevoie de el. Ieri am primit o notificare de la casa de amanet că acel telefon a fost ridicat de poliție, pentru că era obiectul unei infracțiuni și era probă la dosar, și că în termen de 15 zile să achit suma primită pe el, altfel vor încerca pe alte căi legale să recupereze suma respectivă. M-ar interesa dacă contractul pe care l-am semnat cu casa de amanet, mai este valabil după expirarea celor 30 de zile cât a fost lăsat în amanet. In contract se menționează: " Răspunderea pentru viciile ascunse privind obiectele amanetate revine exclusiv Debitorului".
Ce mă sfătuiți să fac? Să achit suma respectivă sau aș avea câștig de cauză în instanță dacă dovedesc că eu am achiziționat la rândul meu acel telefon și nu aveam cunoștiință de cauza că face obiectul unei infracțiuni!? Vă mulțumesc.
Nu stiu care este contravaloarea, dar in instanta obtineti doar o amanare si niste cheltuieli de judecata de plata in plus. Debitorul sunteti dv. Ca sa aveti un castig in instanta, trebuie sa il chemati pe cel care vi l-a vandut in garantie.
Daca aveti bani sa invetiti in proces, puteti incerca.
Si daca deschide casa de amanet platiti si dv., asta incerc sa va spun. In esenta daca ajungeti in instanta urmeaza costuri in afara datoriei de care ne spuneati. Daca vi le asumati sau nu este decizia dv.
casa de amanet este cumparator de buna credinta, si este normal sa se indrepte impotriva dvs! contractul nu are nicio relevanta in speta asta. le-ati produs un prejudiciu, si nu va asteptati sa scapati fara sa platiti. vedeti ca veti fi chemat si la politie, si ar fi bine sa stiti exact de la cine ati cumparat telefonul
Furt bdin locuinta
maiincolo
In februarie 2011 am descoperit ca imi lipsea din casa o punga de plasic in care se aflau toate bijuteriile mele de aur,unele foarte valoroase,mostenire de la ... (vezi toată discuția)