Va multumesc pentru raspuns. Nu ne aflam in afara legii, pentru ca inainte de a se deconecta de la sistemul centralizat de incalzire, proprietarii au inaintat Coltermului dosarul cu cele trei tipuri de acte solicitate de acesta. Din nefericire, Coltermul insa, la solicitarea de modificare (reducere) a suprafetei radiante a raspuns negativ invocand legi din 2006 si, respectiv, 2007, omitand HCL.239/30.06.2009. Poate furnizorul (oricare ar fi el) sa conditioneze proprietarul, sa-i ingradeasca dreptul de a-si alege furnizorul?
Ce procent din cheltuielile calculate anterior vor plati cei care si-au instalat centrale proprii pe gaz, si-au taiat tevile (cel de la etj. 4) ,iar pe scara nu mai e ste calorifer, dar Colterm-ul nu a acceptat modificarea suprafetei radiante , in baza prevederilor Legii 325/2006 si a Art.249 din Regulam. nr. 91/20.03.2007, incalcand, insa, HCL 239/30.06.2009?
La una dintre cele doua scari ale blocului (unde sunt montate contoare individuale la gaz), doua familii si-au montat centrale termice individuale din iarna trecuta, iar in aceste luni inca 5 familii (toate de pe aceeasi coloana) vor sa procedeze la fel. Una dintre ele a primit drept raspuns de la Colterm, cand a solicitat modificarea supraf. radiante [" deconectarile individuale nu se pot executa in acele condominii in care nu s-au produs deconectari anterioare intrarii in vigoare a legislatiei...", adica inainte de 2007]. Dar acest raspuns intra in contradictie cu HCL 239/30.06.2009. Cum sa procedam la calcularea in aceasta toamna/iarna a incalzirii celor deconectati si a celorlalti, respectand, totusi legea?
Multumesc anticipat.
Presedintele (recent ales) asociatiei
Buna ziua!
Am fost aleasa de curand presedinta a unei asociatii de proprietari din Timisoara. Datorita preturilor in crestere platite catre Colterm, vecinii mei de scara au decis, dupa ce au obtinut in Adunarea Generala a proprietarilor aprobarea, sa se debranseze de la sistemul centralizat de incalzire si sa-si monteze centrale de apartament. Mentionez ca scara dispune de contoare individuale de gaz. Cei de pe o coloana, respectiv, 5 apartamente doresc sa-si monteze centralele in aceasta vara. Ramanem noi, ceilalti, de pe cealalta coloana (suntem cate 2 apt. pe nivel) sa platim in iarna viitoare incalzirea, cu o singura exceptie, vecinul de la etajul 4, care a renuntat iarna trecuta la incalzirea centralizata. Eu locuiesc la etajul al doilea, iar vecina de la etajul al treilea nu doreste debransarea si, se pare ca deocamdata nici cei de jos. Eu nu stiu cum sa o sfatuiesc pe administratoare sa faca la toamna sau la iarna calculele (respectand legislatia in domeniu) si nici daca pentru mine ar fi mai convenabil, dpdv financiar sa ma debransez sau nu. Aceasta ar fi prima intrebare.
2. Daca exista si un alt mijloc de plata a CAS pe care il achitam la finante pentru administratoare, in afara semnaturii/ stampilei electronice, tinand seama de faptul ca e scumpa "achizitionarea" uneia, iar asociatia nu beneficiaza de fonduri pentru acest obiectiv si nici nu inregistreaza nici un venit. Nu este mai simplu sa achitam CAS administratoarei, platindu-l direct la finante, asa ca pana in iulie 2011?
Va multumesc anticipat si astept raspunsul Dv. cat mai repede posibil.