Sunt si eu in aceasi situatie cu dvs.(parte varamata) Din discutiile purtate cu anumiti juristi, am aflat ca, potrivit Codului Civil Roman, art.19>>( scuze nu stiu exact) proprietarul (strain) acelei masini are la dispozitie 3 ani pentru a deschide o actiune in instanta de judecata, indreptata impotriva dvs.actiune prin care solicita redobindirea autovehiculului. Termenul de 3 ani este de la data comiterii furtului.
Am intrebat si eu pe forum daca acest lucru este adevarat, dar inca nu am primit nici un raspuns.
In cazul in care dvs. aveti mai multe informatii va rag sa mi le cominicati si mie.
Va multumesc.
In anul 2009 am cumparat un autoturism, iar dupa un an de zile am fost instintat de politie ca autoturismul este furat din Ungaria. Autoturismul fiind inmatriculat pe mine acesta mi-a fost lasat in custodie pe baza de proces verbal. Am formulat plangere penala impotriva vanzatorului dar bineninteles ca nu a fost finalizata nici pana la aceasta data.
In cursul acestei lunii ( 2012) am fost audiat de catre un procuror ca martor in ancheta efectuata de autoritatile maghiare din Budapesta ( audierea s-a efectuat dupa legile magiare) Este corect asa ceva eu fiind cetatean roman ?
In cursul lunii august 2012 se implinesc 3 ani de cand autoturismul a fost reclamat ca furat de catre propietarul ungur, fara ca autoritatile maghiare, fostul proprietar sau firma de asigurari care a platit despagubirea sa formuleze vreo cerere sau o actiune in instanta de judecata de predare a acestui autoturism
Daca dupa termenul de 3 ani Potrivir art. 19>>( scuze nu stiu cu exactitate ) din Codul Civil Roman, se mai introduce vore astfel de cerere se considera ca si tardiva sau nu ? Va multumesc anticipat.