Cred ca le-ar fii greu sa modificam scoala si gradinita! Nu din alte puncte de vedere.
Cui trebuie sa solicit domiciliul copiilor si cum sa procedez?
Eu vad facturile care le emite. Ele sunt venituri pe firma cu tva. Stiu ca s-a angajat cu 2 ore, el avand studii superiore. Deci, 33% ar fii putin cred eu.
Am fisierele cu veniturile lui pe cateva luni bune pentru ca eu le listez.
Cu copiii.... cica sta cu ei dar de fapt fizic e cu ei in camera dar sufleteste e foarte departe. Sau doarme sau, de cele mai multe ori, suna prietenii pe telefon si vorbeste cu ei sau cu mama lui pentru ore intregi. Pe urma cand ii spun sa stea cu copiii zice ca a stat. Dar daca intrebi copiii cine se joaca cu ei. pe mine ma cer.
Cel mic face 5 ani in martie si cel mare 11 in septembrie
Ne lasa cam de vreo doua luni singuri. Eu zic, ca ne neglijeaza. Nu stiu cum se incadreaza chestia asta.
As vrea sa-l fac sa plece de aici.
A avut tupeul azi sa-mi ceara sa platesc si eu rata la casa (e ipoteca) dar cand i-am zis sa ma treaca si pe mine pe titlul de proprietate in mai cand termina, mi-a zis "Dar meriti?"
Chiar as vrea sa plece pentru ca nu face absolut nimic ca barbat in casa. Doar ne cearta si ne apostrofeaza pentru orice chestie mica. Nici macar chestiile mici, barbatesti, nu le face. Cheama pe altii.
De luni, chiar ani, ii cer sa-mi aduca pe cineva sa repare aragazul si sa deschida un dulap blocat cu o cheie. SI de al naibii nu o face!
buna,
Am o colaborare de baza in mlm cu asigurari si o colaborare partiala tot mlm cu ciorapi.
Din pacate amadoua nu-mi permit sa obtin un venit de cel putin 2000 lei astfel incat sa pot sa stau intr-o chirie. Si asta pentru ca as face rau, zic eu, copiilor sa merg in localitatea de domiciliu unde parintii ma asteapta. Prin rau inteleg ca le-as bulversa viata scolara si nu prea imi doresc asta.
Azi iar m-a amenintat si santajat! Pur si simplu imi spune ca ma da afara din casa daca nu-m itin gura si fac ce vrea el.
Am sunat si la 112 ca sa cer un sfat si o doamna mi-a recomandat sa iau legatura cu un avocat.
Dar nu am bani de avocat!
Ma simt legata de maini si de picioare!
Si mai simt ca trebuie sa-mi pun singura plasture pe gura "ca sa-mi fie bine"!
Ce sa fac?
Ce ma fac?
Buna,
Am nevoie de ajutorul dvs. pentru ca nu stiu cum sa reactionez.
In ultima vreme concubinul, cu care am 2 copii minori, ma ameninta ca ma da afara din casa si nu ma lasa sa iau copiii cu mine.
Situatia e urmatoarea:
- casa e pe numele lui ipotecata. Se termina ipoteca in mai 2013;
- copiii sunt facuti de noi doi;
- lucrez pe firma lui din 2010, in paralel cu munca mea, dar nu am vazut nici un ban de la el. Motiveaza acest fapt zicand ca trebuie sa-mi justific si eu cumva existenta in casa lui. Unde tot eu fac curatenie, mancare, ii spal chilotii, etc. Am acceptat sa lucrez pe firma lui pentru a putea oferi copiilor o casa si o masa. Venitul meu este destul de mic. Pentru ca nu am timp sa ma ocup de ale mele. El e incapabil sa-si tina angajatii pe care-i umileste si jigneste. Asta, insa, mi se intampla mie.
- nu se mai intampla nimic intre noi de vreo 6 ani. Situatia e groaznica si insuportabila!
- ma santajeaza cu banii de ajung din putinul meu sa nu mai am nimic. Si astfel sa depind de el dpdv financiar.
- m-a lovit de cateva ori de am ramas cu vanatai. Nu stiu daca IML-ul da acte de care sa ma pot folosi.
Cum ma pot apara in fata santajului si emotional si financiar?
Am sunat la o asociatie care are grija de femeile cu probleme dar nu au locatie in localitatea unde sunt eu.
Imi puteti recomanda un avocat care se ocupa de astfel de situatii (sincer, nu am bani sa-l platesc!) si o organizatie care sa ma sfatuiasca cum sa procedez daca ajung in situatia de a fi data afara?
"Si chiar daca am avea un singur bun in comun, trebuie vazut daca n-avem cumva si copii in comun. Caz in care, bunul cumparat de tine + copiii leganati de mine s-ar putea sa faca tot 50% cota de contributie. "
Dna. Avocat, doresc sa va intreb daca regula asta se aplica si in cazul concubinajului? Si care e durata de timp oferita de lege. In cazul meu, el a cumparat bunul (pentru ca avea salariul mai mare decat mine de x ori) dar eu am nascut 2 copiii si i-am leganat destul de multa vreme. Si, are vreo influenta prezenta in casa si in cresterea copiilor a mamei tatalui copiilor (a stat cu noi vreo 8 ani pana i-am dat de inteles ca-mi ajunge?!).
Astept cu nerabdare raspunsul dvs.!
Multumesc.
PS: pentru Gladia: gandeste-te de 2 ori inainte de a te marita! Cand ei au banul, cam au puterea si povestile cu femeile subjugate de barbatii care castiga mai mult inca mai circula in Romania. Si se si aplica!
Si, culmea, legiuitorul nu asimileaza munca casnica a femeii cu o contributie a ei la bunul mers al familiei, cu posibilitatea ca ea, prin efortul ei, sa-i permita sotului/concubinului sa castige mai mult decat ea. Hmmm!
Ce drepturi are concubina care sta cu concubinul din 2001 si are si 2 copiii cu el? Tinand cont ca nu a avut bani pentru achizitia de terenuri si casa (unde locuiesc din 2010) (el l-ea cumparat cu banii castigati de el) poate avea pretentii asupra acestora daca ea a contribuit cu activitatile de femeie in casa (spalat, gatit, curatenie, etc.)? Cu alte cuvinte a creat conditiile ca el sa se ocupe de achizitia acelor bunuri? Este asimilata starea de concubinaj cu starea de casatorie tinand cont ca stau impreuna din 2001?
Din 2001 stau impreuna in aceeasi locuinta si fara intreruperi cu tatal copiilor mei. Nu stiu daca eu detin vreo parte din vreun bun obtinut de acesta in perioada concubinajului nostru si daca am vreun drept la bunurile mostenite de el de la parintii si bunicii lui (terenuri si case).
Auzisem ca dupa o anumita perioada de timp petrecuta impreuna (dar nu stiu care este aceasta), cei doi concubini sunt asimilati sotului si sotiei si au aceleasi drepturi sau pe aproape.
Ma puteti lamuri care sunt drepturile mele ca si concubina in ceea ce priveste bunurile obtinute in perioada concubinajului?
Multumesc.