avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi
Forum Activitate m_iulia

Activitate m_iulia

Buna ziua,
O decizie de concediere (desfiintarea postului), poate fi contestata in 30 sau 45 de zile? in practica am gasit ambele termene si nu stiu care este cel corect. multumesc anticipat!
Răspuns la discuția cand inceteaza CIM?
Va multumesc!!!! o zi buna!
Răspuns la discuția cand inceteaza CIM?
Florin Cioca a scris:

m_iulia
data incetarii CIM este ultima zi de preaviz 14.08, data la care expira preavizul.
In cazul in care e vorba de demisie, CIM poate inceta si mai repede in cazul renuntarii totale sau partiale la dreptul de preaviz de catre angajator.
Daca e vorba de concediere atunci CIM inceteaza la data comunicarii deciziei de incetare a CIM.


va multumesc!
in momentul in care mi s-a inmanat decizia de concediere si fisa de lichidare (14.08), nu trebuia sa mi se plateasca TOATE drepturile salariale, inclusiv ale lunii august? de ce sunt amanata la data de 14 sept. pe motiv ca atunci se lucreaza lichidarile? e un caz special si trebuie facut stat separat. adeverinta necesara la ajofm nu trebuia si ea eliberata? cum sa procedez in acest caz??

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Răspuns la discuția cand inceteaza CIM?
Bruta a scris:

In contractul dvs individual de munca este precizata ziua in care se face plata salariului.
Cum incetarea contractului este data de 15.08.2012, atunci, plata salariului aferent zilelor lucrate in aug. 2012 se face in luna sept. 2012 in ziua platii salariilor.


Respectuoas va rog sa nu mai stergeti mesajele de bun simt pe motive subiective. eu am multumit stimatului utilizator "bruta" pentru raspuns, insa am anuntat ca astept un sfat de la un specialist in domeniu. va multumesc pentru intelegere.
Răspuns la discuția cand inceteaza CIM?
tudorvaleriu a scris:

1. CIM inceteaza cu data de 15.08.2012 indiferent daca aceasta zi pica intr-o zi lucratoare sau intr-o zi nelucratoare.

2. Intre 1-15.08.2012 sunt 10 zile lucratoare care se platesc.


Va multumesc!

Am fost invitata maine 14.08 sa-mi ridic lichidarea aferenta lunii iulie. N-ar trebui ca maine, fiind ziua in care expira preavizul, sa mi se comunice si decizia de concediere, sa mi se plateasca lichidarea lunii august si sa mi se faca lichidarea din firma? legea permite ca angajatul (fostul angajat), sa fie plimbat pe drumuri dupa bunul plac al angajatorului?
buna ziua,

data de 14.08 este ultima zi de preaviz. 15.08 este zi declarata nelucratoare. care este ziua in care inceteaza contractul de munca? cate zile din preaviz vor fi platite pe luna august? va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția refuz plata concediul medical
va multumesc!
Răspuns la discuția refuz plata concediul medical
ondino a scris:

@m_iulia,


Inteleg din prezentarea dvs. ca pe ultima zi de cm s-a eliberat de catre un medic specialist un nou cm initial ,cu valabilitate insa din ziua urmatoare,motiv pt. care s-a refuzat la plata justificat de altfel.
Dar,daca angajatorul cunostea mai bine legislatia si dorea sa ajute angajatul,problema avea rezolvare f. simpla si concediul putea fi decontat fara probleme...
Asadar,certificatul de cm trebuia inmanat angajatului,acesta se prezenta din nou la medicul care l-a eliberat, acesta facea corectura cuvenita la data de incepere a cm,pe care o trecea aceeasi cu data eliberariii,isi punea frumos parafa,semnatura ,concediul se prezenta din nou angajatorului,care avea 2 certificate medicale cu ultima zi de pe primul cm suprapusa peste prima zi de cm a noului concediu,aspect reglementat de prevederea art.37(3)din Norme 60/32/2006:

(3) În situaţia în care unui asigurat i se acordă în aceeaşi lună două certificate de concediu medical, care se suprapun pentru o anumită perioadă, indemnizaţia se calculează după cum urmează:
a) pentru primul certificat de concediu medical, indemnizaţia se va calcula numai pentru zilele cuprinse între data începerii valabilităţii acestuia şi data începerii valabilităţii celui de-al doilea certificat medical, iar pentru zilele rămase peste care se suprapune perioada celui de-al doilea certificat medical se va înscrie în rubrica "Observaţii" a certificatului de concediu medical "Suprapunere cu CM seria ..... nr. ..............";
b) pentru al doilea certificat medical, a cărui începere se suprapune peste perioada de valabilitate a primului certificat medical, indemnizaţia se calculează în mod corespunzător, pentru toate zilele cuprinse în perioada de valabilitate a acestuia.


In niciun caz nu poate fi vorba despre o absenta nemotivata si aplicarea veunei sanctiuni disciplinare,in aceasta situatie,existand incapacitate temporara de munca dovedita prin certificatele de cm.Incercati sa discutati cu angajatorul poate va ajuta in sensul in care v-am povestit mai sus ...



@tudorvaleriu,
Angajatorul a procedat corect ,daca este sa ne raportam strict la prevederile legale,refuzul fiind jutificat,nu exista niciun motiv de a se sesiza casa de sanatate!
Ca se putea evita insa refuzul iar angajatul putand fi indrumat cum sa procedeze,este o alta chestiune ,care tine nu de obligatia acestuia ci daca vreti de dorinta de a ajuta si de profesionalismul respectivului angajator prin persoana imputernicita sa se ocupe de plata angajatilor....


va multumesc!

angajatul s-a prezentat la medicul ce a elibarat certificatul dar, acesta este in co. o sa vedem rezolvarea cand se va intoarce. angajatorul a sesizat casa de sanatate in acelasi timp cu trimiterea certificatului original refuzat catre angajat, insa nu s-a primit inca niciun raspuns oficial din partea acesteia. oare ce raspuns ar putea da cjas si cui? atat angajatorului cat si angajatului sau doar angajatorului?
Răspuns la discuția refuz plata concediul medical
Va multumesc!!

Buna ziua,
un angajat a beneficiat de concediul medical dupa cum urmeaza: "initial" de la medicul de familie 7 zile, apoi a fost trimis la specialist in ultima zi de concediu medical. aici i s-a schimbat diagnosticul si i s-a eliberat un nou certificat medical "initial" emis in data prezentarii la specialist dar incepand cu ziua urmatoare. angajatorul a refuzat la plata acest concediu conform art. 88 lit.e, norme de aplicare OUG 158 insa, in adresa cu care i se refuza i se specifica art. 17, alin.2, acelasi act normativ (nu este emis in aceeasi zi cu inceperea lui). cum figureaza la locul de munca in aceasta perioada in situatia de fata? i se poate desface contractul de munca? mentionez ca certificatul medical a fost depus la locul de munca in conditiile legii insa, instiintarea cum ca este refuzat la plata si formularul certificatului i-au fost inmanate dupa 28 de zile, exact cu o zi inainte de ziua cand trebuia efectuata plata. cum trebuie sa procedeze de aici inainte? Va multumesc anticipat!