avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen contestare decizie concediare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen contestare decizie concediare?

Buna ziua,
O decizie de concediere (desfiintarea postului), poate fi contestata in 30 sau 45 de zile? in practica am gasit ambele termene si nu stiu care este cel corect. multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:41, 12 Septembrie 2012
Dupa intrarea in vigoare a Legii nr.62/2011, termenul de contestare a unei astfel de decizii este de 45 de zile de la data luarii la cunostinta de masura respectiva (adica, de la data comunicarii deciziei respective).

Art.211 lit.a din Legea nr.62/2011 a abrogat implicit art.268 alin.1 lit.a C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare in instanta a deciziei de desfacere a contractului de munca PopaPopas1 PopaPopas1 In data de 21 dec 2011 trebuiau sa se incheie formalitatile de desfacere a contractului de munca, respectiv sa mi se plateasca ultimele drepturi banesti ce mi ... (vezi toată discuția)
termen contestaþie - litigiu de muncã machis machis 1.Printr-o decizie emisă la data de 17.08.2011 s-a desfăcut contr. de muncă a unui salariat în temeiul art.65 din Codul muncii. I s-a acordat preavizul de ... (vezi toată discuția)
Termen contestare decizie concediere dreptaciul dreptaciul In decizia de concediere mi s-a trecut ca termen de contestare 45 de zile conform legii 62/2011, dar conform codului muncii termenul de contestare este de 30 ... (vezi toată discuția)