Cel mai bine este sa va duceti la Notarul unde veti deschide succesiunea si acolo veti lamuri ultimele probleme legate de succesiune.
De principiu o modificare a felului muncii nu se poate realiza decat daca agreati/semnati un act aditional la contractul dvs. de munca.
Legat de criteriile de ocupare a postului - daca postul ISU este in cadrul angajatorului dvs., el este in masura sa va spuna criteriile de ocupare a pozitiei.
Din pacate mai este in vigoare. Si se mai aplica si penalitati.
Cu toate ca in 2011 Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis intr-o cauza dedusa judecatii ca persoanele juridice care nu beneficiaza de serviciile publice de radio si tv nu sunt obligate sa plateasca taxa cu pricina. Partea mai grea este cu dovedirea ca nu se beneficiaza de de servicii - trebuie depusa o declaratie si cerere de scutire plata - iar daca nu se aproba, atunci trebuie contestat in instanta.
Mostenirea ar urma sa fie impartita cam asa: pe socrul doamnei il mostenesc cei doi copii fiecare cate 1/2; deci sotul doamnei are 1/2 si nu are copii - in urma decesului vin la mostenirea cotei de 1/2 sotia, adica doamna in cauza, si sora domnului. Testamentul lasat de doamna in cauza rudei dvs. - daca este valid si nu va fi atacat de catre cumnata doamnei, confera un drept de proprietate rudei dvs. pentru cota parte de teren mostenit de doamna in cauza de la sotul dansei. Trebuie deschise succesiunile - daca nu s-au deschis - dupa socrul doamnei, dupa sotul doamnei - vorbiti cu un notar urgent.
Pentru dezbaterea succesiunii:
- in caz de imposibilitate de prezentare fie se imputerniceste prin procura o persoana care sa se prezinte la notar in vederea acceptarii sau renuntarii sau se da o declaratie notariala de acceptare/renuntare; va recomand sa verificati cu notarul forma declaratiei sau procurii si mai ales in ce conditii trebuie facut actul in Spania pentru a fi recunoscut in Romania (ar fi cel mai simplu sa se realizeze la un consulat al Romaniei daca este aproape de localitatea unde locuieste fratele dvs. vitreg);
- costurile dezbaterii succesiunii - normal ar fi sa se imparta in mod egal intre toti cei care vin la succesiune; dar acest lucru priveste pe succesori; in practica, persoana care deschide succesiunea achita notarului si taxa de succesiune urmand ca apoi sa isi recupereze costurile de la ceilalti.
Dupa dezbaterea succesiunii se poate face si un partaj voluntar tot la notar - daca sunteti interesata sa ramaneti in casa, va trebui sa oferiti celorlati mostenitori valoarea cotelor lor parti sau sa solicitati celorlalti mostenitori sa va lase dreptul de folosinta integrala. In acest partaj voluntar partile pot stabili cine ramane in casa, ce se va plati celor care nu doresc sa ramana in casa, daca se doreste vanzarea casei si impartirea pretului si atunci in cat timp trebuie sa eliberati casa. Daca nu realizati partajul voluntar si nu stabiliti concret ce se intimpla cu casa, aveti un drept de a sta in casa corespunzator dreptului dvs. de proprietate pe cote-parti conform certificatului de mostenitor ce vi se va elibera - recomandarea mea este insa sa discutati cu ceilalti mostenitori pentru a stabili concret ce urmeaza sa se intample - este mai bine ca situatia sa fie clara.
Legat de datoriile casei - in mod normal acceptarea unei mostenirii include si bune si rele.
Potrivit Codului fiscal declaratia 200 se depune si in cazul unui singur contract de inchiriere. Difera calificarea veniturilor obtinute: pana la 5 contracte, veniturile obtinute sunt calificate ca si venituri din cedarea folosintei bunurilor; in cazul unui numar mai mare de 5 contracte de inchiriere, venitul obtinut se declara in categoria veniturilor obtinute din activitati independente, potrivit prevederilor Ordinului ANAF nr. 2333/2007.
Este posibil si fara nr.CF nr. cadastral - este adevarat ca este mai complicat ca metoda de cautare.
Poate ajuta o cerere de informare la Biroul de Carte Funciara in raza caruia se afla terenul.
Daca ruda dvs. a inregistrat contractul de inchiriere la fisc si a depus declaratia de venit in vederea impozitarii pentru anul 2013, atunci ar trebui sa primeasca in mod automat de la fisc decizia de impunere incluzand ambele impozite - impozitul pe venit si cota CASS. Acest lucru - adica emiterea de catre fisc a deciziei de impunere pentru cota de CASS se aplica incepand cu acest an. Daca nu a primit inca nici o decizie sau a primit o decizie fara cota de CASS atunci sugerati rudei dvs. sa se adreseze de urgenta la fisc - penalizarile pentru datoriile la buget sunt mari si nu va fi scutit de acestea - masuri noi aplicabile din 2013.
Da, este o dovada in apararea dvs. si va cantari la stabilirea sumelor solicitate in plus fata de debitul principal. Aveti insa grija cu termenul de prescriptie - daca notificarea din partea firmei de colectare a fost facuta inainte de expirarea termenului de prescriptie, se calculeaza un nou termen - este recomandabil sa platiti debitul principal din ultima factura ce ati primit-o de la operatorul de telecomunicatii.