avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate teren agricol

Buna seara,
o ruda de-a mea a mostenit o doamna in varsta, fara sa fie rude (prin testament).
Socrul acestei doamne, proprietarul terenului care face subiectul discutiei, a decedat in urma cu mult timp, avand doi copii - o fata si un baiat (sotul doamnei respective).
Acesta din urma a decedat si el, neavand copii, dupa care a decedat si doamna pe care a mostenit-o ruda mea.
In prezent terenul este folosit de catre cumnata doamnei de care am pomenit.
Nu s-a facut nici o succesiune pana acum.
Intrebarea este: are ruda mea vreun drept de mostenire asupra terenului?
Multumesc si sper sa ma fi facut inteles.
Cel mai recent răspuns: Aurelia Dragomirescu , Avocat 20:03, 21 Martie 2013
Mostenirea ar urma sa fie impartita cam asa: pe socrul doamnei il mostenesc cei doi copii fiecare cate 1/2; deci sotul doamnei are 1/2 si nu are copii - in urma decesului vin la mostenirea cotei de 1/2 sotia, adica doamna in cauza, si sora domnului. Testamentul lasat de doamna in cauza rudei dvs. - daca este valid si nu va fi atacat de catre cumnata doamnei, confera un drept de proprietate rudei dvs. pentru cota parte de teren mostenit de doamna in cauza de la sotul dansei. Trebuie deschise succesiunile - daca nu s-au deschis - dupa socrul doamnei, dupa sotul doamnei - vorbiti cu un notar urgent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament laleaua neagra laleaua neagra buna dimineata daca sotul meu a primit testament de la parinti , iar acum sotul a decedat eu voi mostenii in continuare testamentul (socrii nu mai am , nu ... (vezi toată discuția)
Testament. olive olive buna seara din nou revin cu o veche problema care pare ca nu se mai termina privind un testament sa o iau cu inceputul tatal meu a trait in concubinaj cu o ... (vezi toată discuția)
Moștenire pentru fiica vitregă. poate fi luat în considerare un testament pentru tatăl ei, predecedat testatoarei? dan_2018 dan_2018 buna ziua. va multumesc anticipat pentru raspuns. e vorba de imobilul unei doamne care a decedat. exista un testament olograf al doamnei, facut acum ... (vezi toată discuția)