Salut,
Am si eu o intrebare simpla la care nu gasesc raspuns.
Daca comand beton la cifa si din diferite motive ramane sa zicem un 1mc3 in cifa.
Legal dupa lege ce ar trebui sa se intample. Nu ar trebui dus la statie si reciclat acolo sau care este practica oficiala ? Prevede ceva autorizatia statiilor de betoane ? In practica eu chiar m-am ales cu beton turnat pe teren de la vecini ca sa scape de el.
In timpul casatoriei sotia mea a cumparat pe numele ei un apartament nou cu TVA 5%, noi fiind casatoriti in regimul matrimonial al separatiei de bunuri. Dupa divort vreau sa-mi cumpar si eu un apartament. Am dreptul sa cumpar cu TVA 5%?
Sa incep si eu povestea de la inceputuri.
Anul 1977, parintii mei se decid sa "cumpere" pamant pentru constructie casa.
Au platit 300 de mp2 la o persoana , care a donat 100 mp2 la primarie si le-a fost repartizat lor.
Toata harababura asta din cauza ca nu puteai cumpara pamant si era limitat la 100 mp2 si trebuia sa ti-l dea primaria.
Timpul a trecut ,casa s-a construit suprafata s-a ingradit pentru toti cei 300 de mp2.
Din anul 2000 a inceput sa se plateasca si impozit pe teren pentru toata suprafata de 300 mp2.Mentionez ca pana atunci nu se platea impozit pe teren.
Presupun ca terenul este probabil tot pe numele vecinului,deoarece cand s-a introdus impozitul pe teren, a venit si a spus sa mergem si sa declaram cat avem real,sa nu plateasca el.
Situatia curenta , o carte funciara pe 100 de mp2.
Intrebarea mea este, ce trebuie facut sa apara tot terenul de 300 mp2 in acte?
Se poate cumva si prin notar, daca vecinul vine si declara ca recunoaste ca e al nostru , sau ca il doneaza/vinde la pret infim ...sau ceva ?
Totodata o alta intrebare este: este necesar sa se faca in instanta, este o procedura standard ?
Nu are cine sa mi-l trimita deoarece nu are acces nimeni.
Deci in concluzie, legea romaneasca prevede : ori minti, il declari pierdut si mai platesti 68 de RON, si pana se elibereaza ti se da oricum dovada; ori risti sa iei amenda (210 RON) deoarece dovada fara cerere permis nou nu se da.
Am si eu o intrebare legata de permisul de conducere.
Am uitat permisul de conducere in strainatate, si sunt in tara pentru o perioada de 30 de zile.Ce pot sa fac pentru a circula legal ?
Am solicitat o dovada dar politia refuza spunand ca nu da dovada decat cand ceri un permis nou din motiv de furat/pierdut.
Dar a da o declaratie ce a e pierdut, e fals , este uitat in alta tara,
Nu prevede legea o solutie legala si normala pentru aceasta situatie ?
Nu mi se pare normal sa trebuiasca sa minti ca e pierdut pentru a obtine dreptul de a conduce legal fara risc de amenda ;sau sa nu conduci atat timp cat esti aici doar pentru ca l-ai uitat.