avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis conducere uitat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis conducere uitat

Buna ziua,

Am si eu o intrebare legata de permisul de conducere.
Am uitat permisul de conducere in strainatate, si sunt in tara pentru o perioada de 30 de zile.Ce pot sa fac pentru a circula legal ?
Am solicitat o dovada dar politia refuza spunand ca nu da dovada decat cand ceri un permis nou din motiv de furat/pierdut.

Dar a da o declaratie ce a e pierdut, e fals , este uitat in alta tara,
Nu prevede legea o solutie legala si normala pentru aceasta situatie ?

Nu mi se pare normal sa trebuiasca sa minti ca e pierdut pentru a obtine dreptul de a conduce legal fara risc de amenda ;sau sa nu conduci atat timp cat esti aici doar pentru ca l-ai uitat.

Va multumesc.
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: cage200 , utilizator 16:41, 20 Iulie 2012
cage200 a scris:

Nu prevede legea o solutie legala si normala pentru aceasta situatie ?

legea nu prevede o asemenea situatie. legea prevede situatii ptr pierdere, furt, distrugere si expirare dar nu pentru "uitare".

daca vreo persoana are acces la permis solutia este sa vi-l trimita prin curier rapid, in 2-3 zile il aveti.
cel mult puteti primi o amenda pentru lipsa permisului de conducere daca sunteti verificat la un control de rutina. puteti spune ca l-ati uitat acasa, ceea ce nu este o minciuna, nu trebuie sa precizati si unde este casa.:)
agentul constatator este obligat sa verifice daca detineti permis de conducere iar daca acesta este obtinut in strainatate poate dura ceva cercetarea.

riscati si primiti o amenda ptr lipsa permisului sau riscati si nu primiti amenda daca nu sunteti oprit. circulati cu atentie, fara excese care ar putea determina oprirea vehiculului.
procedati cum considerati de cuviinta.
Multumesc de raspuns.

Nu are cine sa mi-l trimita deoarece nu are acces nimeni.
Deci in concluzie, legea romaneasca prevede : ori minti, il declari pierdut si mai platesti 68 de RON, si pana se elibereaza ti se da oricum dovada; ori risti sa iei amenda (210 RON) deoarece dovada fara cerere permis nou nu se da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis conducere Lungu88mihai Lungu88mihai Buna ziua am si eu nevoie de un sfat , in aceasta seara calatoresc in Romania,vin din Londra, problema e ca in urma cu 3 saptamani am fist prins vorbind la ... (vezi toată discuția)
Ma poate ajuta cineva florin stefan florin stefan mi a fost luat permisul de conducere si talonul in slovenia de un an ptr lipsa rogvinietei daca le dau pierdute sunt incadrat la fals si uz de fals normal ... (vezi toată discuția)
Pot pierde permisul? mihaela daniela mihaela daniela buna seara!am si eu o intrebare acum ceva timp in urma sotul meu a pierdut procesul cu politia pentru retinerea permisului pentru depasire pe linia ... (vezi toată discuția)