avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Activitate leges33

Activitate leges33

Buna seara! Am înțeles cum aș încasa veniturile, dar cum le declar? Există vreo declarație la Administrația Finaciară, ceva? Chiar mă interesează ca orice sumă, oricât de mică aș fi s-o pot declara și să fie totul legal.
Vă mulțumesc!:)
Buna ziua,
As vrea sa scot o carte pentru copii in format electronic si s-o public eventual pe App Store, iar la un moment dat chiar s-o si tipăresc. Imi puteti spune in ce calitate pot incasa banii din vanzarea ei? Trebuie neaparat sa am o personalitate juridica sau pot depune o declaratie la sfarsit de an?

De asemenea, daca as vrea sa-mi inregistrez titlul cartii ca si marca, sa pot scoate apoi diverse obiecte gen pixuri, carti de colorat, etc, ce ar trebui sa fac si care ar fi costurile?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Stimulent insertie
In regula, am inteles, o sa faca dosarul si sper sa-l primeasca doamnele de la primarie. Multumesc frumos.
Răspuns la discuția Stimulent insertie
Buna seara,
Revin cu o intrebare suplimentara, cu privire la actele ce trebuie depuse, ati mentionat si dovada eliberata de autoritatile competente, de angajatori sau, dupa caz, declaratie pe
propria raspundere, din care sa rezulte ca solicitantul se afla in concediu pentru cresterea copilului;

asta inseamna ca tatal trebuie neaparat sa intre in concediu crestere copil si sa-si suspende contractul ca sa poata beneficia de indemnizatia de insertie?
Va multumesc


Răspuns la discuția Stimulent insertie
Va multumesc din suflet, exact asta ma interesa, sa nu-si suspende deloc CIM, ci sa beneficieze direct de acel stimulent.
Copilul se va naste in ianuarie si atunci isi va lua si concediu de odihna sotul + zilele acelea pentru ca a urmat cursul de puericultura, deci poate depune atunci cererea si actele (fara decizia de suspendare).
Buna ziua,
Legat de stimulentul de insertie, daca sotul intra in concediu de crestere copil si se intoarce la serviciu in mai putin de o luna sau chiar dupa o luna, el poate beneficia de aceasta indemnizatie?
Va rog, daca-mi puteti preciza si care este cuantumul indemnizatiei, daca va fi primita pe 2 ani si ce alte conditii trebuie indeplinite. Stiu ca s-a modificat ceva si in lege, dar nu ma pricep s-o interpretez.
Va multumesc.
Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
Multumesc din nou, este interesanta procedura, nu ma asteptam sa conteze studiile de master.
O seara buna
Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
Si practic, dupa nasterea copilului, plata indemnizatiei de somaj se suspenda si persoana are dreptul la indemnizatia de 600 de lei pentru crestere copil timp de 2 ani?
Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
Va multumesc frumos. As mai avea o intrebare, va rog: ce drepturi are o absolventa de master care si-a sustinut disertatia in iunie 2012 si a ramas insarcinata in mai 2012 si care nu a muncit in acest timp?
Poate solicita somaj sau ar fi trebuit ca masterul sa se incheie dupa nasterea copilului?
Buna ziua,
Am si eu o intrebare: in cazul informaticienilor care nu platesc impozit pe venit de 16%, pot ei beneficia de indemnizatie de crestere copil (in cazul tatalui) conform art. 2 din OUG 111/2010?
Ma deruteaza formularea "venituri din salarii supuse impozitului pe venit" .

Va multumesc