Buna ziua, revin pe acest forum cu urmatoarea problema. In urma cu 2 ani m-am mutat intr-un apartament micut, care este vecin cu liftul.Liftul care este vechi pe peste 35 de ani, normal ca are zgomote care nu te lasa sa dormi ( se circula 24 ore / 7 zile) si oamenii din scara care nu sunt afectati de zgomotele produse de lift nu vor sa il inlocuiasca, sa il repare sau sa faca ceva pentru reducerea zgomotului. Va cer ajutorul... cum pot rezolva problema, daca este cineva avocat care poate sustine problema mea, rog ajutor. Mi se pare normal sa cer liniste (linistea pe care o ofera un camin), daca aveam bani imi luam vila sau un alt apartament mai scump dar asa ... sunt condamnat sa stau in zgomot de lift ? Un lift chiar nu se uzeaza fizic si moral ? Nu se poate face nimic ? Un domn care asigura service-ul liftului mi-a spus ca nu se poate izola fonic putul liftului ... ok , dar liftul este bun si dupa 40 de ani ? iar pentru alt reparare cere bani. Cum pot face eu sa rezolv problema ? Mii de multumiri anticipate pentru orice sfat care ma poate ajuta ....
Am citit legea 230/2007 si nu am gasit ceea ce ma intereseaza pe mine. As avea nevoie sa ma lamuresc la urmatoarea problema . Presedinta de bloc ocupa un spatiu tehnic care apartine unei locatare din bloc, care nu mai sta in bloc de cativa ani. Are acest drept ? din moment ce in bloc nu este semnat nici un contract de acupare a spatiului tehnic intre acel proprietar si comitetul executiv al blolcului (asociatia de proprietari) ? Si o alta intrebare ... Poate Compania de Gaz sa opreascca furnizarea de gaz doar la apartamentele care NU VOR SA PLATEASCA? Pentru raspuns va multumesc !