M-am lamurit..Nimic nou sub soare....sau..o gramada de nemernici.
Ce credeti ca-mi spune ANAF-ul? E nevoie de bani domnule!!!!!
Pai luati-i cinstit nu prin frauda, am replicat.
Acum pentru cei ce sunt in aceeasi situatie: Plata cass pentru venituri din cedarea folosintei apartamentului (inchiriere) este obligatorie din 2014 si nu din 2012 cum am primit eu si probabil multi altii decizia de impunere.Acest lucru rezulta din OUG 88/2013 care modifica si completeaza legea 571/2003 (codul fiscal).Concret, la art.296-21, lista contribuabililor pentru cass este completata cu punctul i/ si se refera la veniturile din cedarea folosintei bunurilor. Acest punct intra in vigoare din 2014 si nu 2012 cum au facut "istetii" de la ANAF care stramba din nas acum cand vad contestatiile.
In urma cu cativa ani ati facut un comentariu legat de oug 88/2013 in care precizati ca incepand cu 2014 veniturile din cedarea folosintei locuintei devin platitoare de cass.
As dori sa-mi spuneti ce articol din oug 88/2013 face aceasta precizare si-n ce masura se mai aplica Legea 571/2003, art 296 cu 22,25,27 si 28.
Precizez ca sunt in aceasta situatie si am primit recent o decizie a ANAF cu contributie pentru venituri rezultate din cedarea folosintei propriei locuinte aferente anului 2012!
Multumesc anticipat pentru raspuns.
La multi ani cu sanatate si impliniri!
Cu stima, Gh. Badea
Recent ANAF a publicat lista societatilor cu datorii (la stat dar si altele).
La unitatea la care am lucrat - la rubrica observatii - este precizat "in executare silita".
As dori sa stiu ce inseamna acest lucru si mai ales in ce masura voi fi eu afectat avand in vedere ca nu mi-am recuperat salariul pe aproape 2 ani.Actiunea in instanta pe care as fi vrut sa o incep, este afectata de aceasta noua stare a angajatorului?
Multumesc, dar...noi compensam lunar, iar datoria (atat cat mai ramane la sf. de an) este recunoscuta an de an..Deci?
Deci de cand incep cei trei ani? De cand a luat nastere creanta sau de cand intelegem de la debitor ca nu mai plateste (nefiind cazul deocamdata..)?
Precizez ca stiind situatia debitorului, ne multumim cu aceasta compensare (care e mai mult decat nimic..)
Multumesc din nou..
As dori sa stiu care este termenul de prescriere a unei creante aflata in plata (adica partial compensata luna de luna si recunoscuta anual).
Mai concret, o unitate ne datoreaza o suma de bani din 2008. Din 2010 avem un contract de inchiriere si sumele de chirie si utilitati sunt compensate in contul datoriei.
Se poate vorbi in acest caz de termen de prescriere, atata timp cat noi am inteles tacit (fara vreun document semnat) sa facem aceste compensari? Precizez ca anual datoria a fost recunoscuta.
Care ar fi elementul din care noi ar fi trebuit sa aflam termenul de prescriere?
Multumesc.
multumesc, probabil cu asta trebuie sa incep - cu ITM-ul care-mi va indica instanta ca singura alternativa..
Multumesc, din pacate solicitarile sunt mult prea mari iar veniturile (de obicei ches din chirii) se constituie salarii pentru topmanageri.
Exista cererea catre angajator, iar acesta doar mi-a insirat salariile restante pe fisa de lichidare..(intre timp am ajuns la varsta de pensionare..).Cate ceva (de ordinul sutelor) se mai dau la cate un fost salariat, dar in ritmul asta ajung sa trec de cei trei ani dupa care datoria se poate prescrie..
Multumesc de raspuns
As dori o informatie privind modul si succesiunea actiunilor ce trebuiesc intreprinse pentru recuperarea salariului neplatit pe o perioada de 23 luni (aug.2012).
Precizez ca nu sunt singurul in aceasta situatie, doar ca, cuantumul meu este destul de mare (peste 60.000 lei).Alte actiuni in instanta au dus la blocarea conturilor angajatorului, asa ca eu n-as mai avea ce bloca...Exista solutii?
Multumesc mult.