avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Activitate gabibotea

Activitate gabibotea

Părinții lor au decedat, inclusiv tatal meu.

raluk0207 a scris:

Nu aveau cum sa renunțe, odată ce părintele lor era coproprietar, conform titlului.
Dacă varul nu vrea sa va dea originalul titlului, deschideți o acțiune în instanță pentru ieșirea din indiviziune (partaj).
Oricum, partajul ar fi fost pasul următor, care trebuia făcut oricum cu ceilalți veri.

Buna ziua!
Imediat după Revoluția din '89 , tatălui meu si celor 3 frati ai lui li s-a facut conform legii 18, Titlu de proprietate( au fost înscriși toti 4 pe acelasi Titlu). Acum, atât tata cat si cei 3 frati ai săi sunt decedați. FIECARE DIN cei 4 frati are moștenitori. Acum, eu impreuna cu sora dorim sa dezbate succesiunea si moștenirea dupa tata. La notariat ne cere Titlul de proprietate in original. Titlul de proprietate in original se află la un var de-al nostru care nu vrea sa dea sub nicio formă. Di discuțiile avute cu ceilalți mostenitori( din partea celorlalți 2 frati de ai tatalui) am inteles ca acestia au renunțat la partea lor in favoarea vărului acesta despre care va spun ca esti e Titlul de proprietate. CUM procedez eu si cu sora mea pentru a obține o copie conforma cu originalul a Titlului de proprietate? De unde il putem obtine? Pt ca trebuie la Notar pt succesiune. Multumim!
Nu este vorba de alt punct de lucru ci de lucrari pe baza de contract prestari servicii la sediul beneficiarului.

george-neagu a scris:

Nu. Autorizarile se dau pe fiecare punct de lucru în parte.

In autorizatia de mediu a Prestatorului din judetul 1 este mentiunea ,, lucrari la sediul beneficiarului"
Daca totusi , beneficiarul doreste ca eliminarea deșeurilor periculoase sa se faca de către firma prestatoare si se trece acest aspect in contract,este posibil? Fac mentiunea ca firma prestatoare de pe teritoriul judetului 1 are Aut de mediu pt activitatea desfășurată si incheie contract cu un beneficiar de pe teritoriul unui alt judet. Beneficiarul cumpara substantele periculoase si vrea ca deseurile sa le elimine prestatorul. Este suficienta autorizația prestatorului pe pe judetul 1 sau este nevoie sa se solicite aitorizatie de mediu de la Apm judet 2,avand in vedere ca activitatea prestatoare se face pe teritoriul altui judet?

s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. a scris:

Buna ziua!
Nu va supuneti procedurii de autorizare, deoarece va incadrati in prevederile art. 3, si anume prestati activitati la sediul beneficiarului - asta in cazul in care le prestati exclusiv la beneficiari!!
In cazul acesta, cand incheiati protocolul de colaborare, mentionati faptul ca deseurile rezultate din proces sunt responsabilitatea beneficiarului.
Presupun ca activitatile sunt, totusi, de mica amploare, asa-i?

Se poate desfasura activitate de prestari servicii vopsire pe teritoriul Judetului 2, in baza Autorizatiei de mediu detinutade societate pe judetul 1?
Pentru jumătate din apartament, aveți dreptate. Nu am înțeles dacă se poate face testamentul fără ca să existe partaj. Dacă se căsătorește și mai face un copil, soțul din a doua căsătorie și copilul pot ataca testamentul? Sau dacă mama se răzgândește între timp și modifica testamentul? Este posibil sa modifice testamentul în timp ce este la a doua căsătorie? Ce de al doilea soț, la moartea soției are vre un drept?


gi-jane2 a scris:

nu are cum sa mosteneasca tot apartamentul dupa mama, ci numai jumatate, cealalta jumatate mosteneste dupa decesul; tatalui.
Mama poate lasa testament pt partea ei de casa.
da, testamentul poate fi atacat, dar depinde de motiv,, daca va mai face copii, va avea si sot, , daca nu mai face avere, poate fi atacat daca le incalca rezerva succesorala.

Se poate face Testament, din partea mamei divortate, pentru partea ei din apartament prin care fiica sa moștenească 1/2 din apartament, după moartea mamei? Acesta poate fi atacat în eventualitatea în care mama se casatoreste și face alt copil?

gi-jane2 a scris:

ce poate face e un testament, asta daca nu vreti sa faceti partaj si daca nici nu vreti sa ii dati de acum, cu sa ii lasati dupa deces.

Mulțumesc! Doresc un răspuns de la un avocat!

gi-jane2 a scris:

ce poate face e un testament, asta daca nu vreti sa faceti partaj si daca nici nu vreti sa ii dati de acum, cu sa ii lasati dupa deces.

Va supun atenției următoarea speta: Soțul a divorțat de soție cu care are un copil major. Împreună au un apartament. Nu s a făcut partajul. Copilul a rămas la tata.
Întrebare 1 Se poate face un document juridic(contract de vânzare cumpărare sau donație) , prin care mama sa renunțe la partea ei din apartament, cu clauza prin care fata sa l dobândească după moartea mamei?
Întrebare 2:Documentul de la întrebarea 1 se poate face fără sa se facă partajul? Mama fiind trecuta ca coproprietar al apartamentului.
Întrebarea 3: În situația în care mama se recasatoreste și apare un al doilea copil din aceasta căsătorie, copilul rezultat din aceasta noua căsătorie, poate ataca, după moartea mamei, contractul de vânzare cumpărare, donația făcută către fiica din căsătoria inițiala?