avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate gabibotea

Activitate gabibotea

Pentru jumătate din apartament, aveți dreptate. Nu am înțeles dacă se poate face testamentul fără ca să existe partaj. Dacă se căsătorește și mai face un copil, soțul din a doua căsătorie și copilul pot ataca testamentul? Sau dacă mama se răzgândește între timp și modifica testamentul? Este posibil sa modifice testamentul în timp ce este la a doua căsătorie? Ce de al doilea soț, la moartea soției are vre un drept?


gi-jane2 a scris:

nu are cum sa mosteneasca tot apartamentul dupa mama, ci numai jumatate, cealalta jumatate mosteneste dupa decesul; tatalui.
Mama poate lasa testament pt partea ei de casa.
da, testamentul poate fi atacat, dar depinde de motiv,, daca va mai face copii, va avea si sot, , daca nu mai face avere, poate fi atacat daca le incalca rezerva succesorala.

Se poate face Testament, din partea mamei divortate, pentru partea ei din apartament prin care fiica sa moștenească 1/2 din apartament, după moartea mamei? Acesta poate fi atacat în eventualitatea în care mama se casatoreste și face alt copil?

gi-jane2 a scris:

ce poate face e un testament, asta daca nu vreti sa faceti partaj si daca nici nu vreti sa ii dati de acum, cu sa ii lasati dupa deces.

Mulțumesc! Doresc un răspuns de la un avocat!

gi-jane2 a scris:

ce poate face e un testament, asta daca nu vreti sa faceti partaj si daca nici nu vreti sa ii dati de acum, cu sa ii lasati dupa deces.

Va supun atenției următoarea speta: Soțul a divorțat de soție cu care are un copil major. Împreună au un apartament. Nu s a făcut partajul. Copilul a rămas la tata.
Întrebare 1 Se poate face un document juridic(contract de vânzare cumpărare sau donație) , prin care mama sa renunțe la partea ei din apartament, cu clauza prin care fata sa l dobândească după moartea mamei?
Întrebare 2:Documentul de la întrebarea 1 se poate face fără sa se facă partajul? Mama fiind trecuta ca coproprietar al apartamentului.
Întrebarea 3: În situația în care mama se recasatoreste și apare un al doilea copil din aceasta căsătorie, copilul rezultat din aceasta noua căsătorie, poate ataca, după moartea mamei, contractul de vânzare cumpărare, donația făcută către fiica din căsătoria inițiala?
Terenul are aceeasi categorie(teren cu apa) dar este lasat in paragina de mult timp! Este necesara schimbarea categoriei in arabil, pentru concesionarea prin licitatie,de catre primarie?
Buna ziua,
Pentru un teren cu suprafata de 200 ha(trecut in documentele cadastrale ca luciu apa/amenajare piscicola) , primaria poate face concesionarea acestui teren (cu licitatie) ca teren arabil?
...pentru siguranta circulatiei sau cel conform Hg 355 privind suparavegherea sanatatii.
Multumesc pentru raspuns domnule ,,silviu_n" . M-am interesat si eu la ARR si ISCTR si mi-au confirmat si ei ca se poate circula cu tractorul rutier cau trailer atata vreme cat este inmatriculat, sunt platite rovigneta , asigurare etc. In ceea ce priveste soferul , cu privire la anlizele medicale nu am intrebat dar cred ca este nevoie efectuarea anuala a controlului medical si testului psihologic conf prevederilor Codului Rutier(prevede ca persoanele detinatoare de permis trebuie sa fie apte d p dv medical) Deci dupa parerea mea cred ca este necesara efectuarea controlului medical pentru sigura
Deci in concluzie nu se cere autorizare , cu alte cuvinte pot circula pe drumurile publice atata vreme cat sunt inmatriculate .
tractorul la care fac referire si trailerul este imatriculat ( are numar la fel ca oricare autovehicul) are Certificat de imatriculare , are asigurarea platita la zi , are rovigneta , are sofer cu atestat de transport marfa . Am vazut in ordonata 27 actualizata la zi ca tractoarele care au viteza max 40 km/h nu se supun autorizarii , este undeva pe la ARt 6. Eu inteleg ca atata timp cat este incadrat la categoria tractor rutier , poate circula pe drumurile publice ( dealtfel si in Codul rutier actualizat 2014 se mentioneza faptul ca tractoarele rutiere pot circula pe drumurile publice.