avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Activitate lauramaria540

Activitate lauramaria540

Discuție Mutare ipoteca
Buna ziua. Soacra mea in urma cu cativa ani a facut un credit pentru a achizitiona o garsoniera. In acest sens a pus gaj pentru respectivul credit, un apartament cu 2 camere. Intre timp, a achizitionat o alta garsoniera si doreste mutarea gajului de pe apartamentul cu 2 camere pe cea de a 2.a garsoniera. Mentionez ca s-a facut evaluarea garsonierei, iar valoarea acesteia este mai mare decat suma ramasa de platit. Insa a primit un raspuns negativ si evaziv din partea bancii, conform caruia nu se poate face aceasta mutare. Este ceva ce putem face? Mentionez ca locuim intr un oras mai mic iar cand am initiat cererea pentru transferul gajului, cei de la banca au zis ca nu au mai avut astfel de solicitari. Consideram ca am primit un raspuns evaziv, prin telefon si ca nu au acordat deloc atentiei solicitarii noastre. Se poate face ceva?
Va rog frumos sa ma ajutati cu cateva informatii in ceea ce priveste pensia de urmas pentru sotie.
Situatia este in felul urmator: tatal meu a decedat in urma cu 5 ani la varsta de 58 de ani. (cancer pulmonar- a fost incadrat in gradul 2 de handicap). Mama mea are in prezent varsta de 55 de ani. Vreau sa stiu daca mama poate beneficia de pensie de urmas, in ce conditii si la ce varsta. Ea nu are pe cartea de munca toti anii de vechime pe care realmente ar fi trebuit sa ii aiba (vesnica situatie in care angajatorul profita at poate de mult de situatia nefavorabila in care se afla angajatii). In prezent are carte de munca, insa desi lucreaza aproximativ 13-14 ore/ zi, in cartea ei de munca sunt pontate doar 2 ore (pentru ca angajatorul sa nu plateasca prea mult impozit pentru salariul ei "colosal").
De asemenea vreau sa aflu si ce pontaj i-ar reveni din pensia tatalui.

Va multumesc si astept cu interes feedback-ul dumneavoasta.