avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Activitate Bog22

Activitate Bog22

Discuție Demisie
Buna ziua,

Sunt angajat la o companie cu capital 100% romanesc ca si Agent servicii client. Cu un an in urma am fost avansat doar in cadrul organigramei institutiei (fara a se schimba ceva in contractul de munca sau fisa postului) ca si Supervizor al departamentului . Dupa cateva luni in urma unei sedinte am primit o oferta de avansare in cadrul departamentului de vanzari, pe care am acceptat-o . Ulterior mi s a spus ca au angajat un nepot al directorului si ca nu aveau ce face.(managerul departamentului de vanzari). In momentul acela aveau nevoie de o persoana care sa faca munca de teren, livrat plicuri, ridicat documente, dar la aceasta oferta nu se schimba functia. Mi s a propus sa fac asta pentru cateva luni( sa ajut departamentul de vanzari) sa stie toata lumea ce fac si cu prima ocazie sa ma avanseze la vanzari. Dupa un an (in prezent) au angajat pe altcineva pe postul promis pentru a doua oara.

In momentul de fara am fost intr-o sedinta in care le am spus ca eu nu sunt acoperit nici din punct de vedere al documentelor (in fisa postului nu este specificata munca de teren) nici din punct de vedere financiar (in cazul in care lovesc o masina sa achit fransiza) .

Mi s a raspuns ca nu exista posibilitati financiare si nici sa fiu trecut pe alt post si daca nu vreau sa mai fac asta "o terminam in 15 zile" adica sa mi dau eu demisia sau o terminam urat.

Pana la aceasta discutie am facut un curs de RSVTI pe care l a achitat firma cu obligatia de a ramane un an . Urmand sa mai primesc niste bani la salariu.
Cursul l am facut cam in aceleasi conditii, adica obligat.

Concluzia : Sunt fortat sa demisionez si prin urmare sa achit si costul corsului pe care nu am tinut sa l fac .

Cum pot actiona in aceasta situatie ?

Multumesc!
Răspuns la discuția reparatii balcon
buna ziua,

din ce articol sau lege sunt luate acele spatii comune?

Multumesc,
nu mi se pare normal sa ne puna fata in fata cu un recidivist. si intr o sala in care probabil vor fi membri din familia lui..... cu parere de rau voi intoarce spatele data viitoare in momentul in care voi asista la ceva de genul acesta , legile si procedurile din romania distrug spiritul civic...
Buna ziua,

Povestea incepe intr-o seara (pra 23:00) cand eram cu prietena mea intr-un parculet de cartier din spatele blocului. In apropierea parcului (cca 30 m de la locul in care stateam pe banca) era montat un cort pentru colectarea deseurilor de hartie, la acel cort pe timpul noptii statea un domn de paza.
La un moment dat din apropierea cortului s-a auzit un strigat "telefon , da-mi telefonul" moment in care privirile noastre s-au indreptat catre cort , de unde am observat un barbat de cca 50 de ani care fugea iar altul care incerca sa il urmareasca.
in momentul paznicul s-a indreptat catre noi cerandu-ne ajutorul.Dupa ce am intrebat ce tip de telefon avea, Prietena mea a ramas cu dansul sunand la 112 iar eu am plecat in urmarirea faptsului apeland 112. Dupa ce a trecut de coltul blocului a incetat sa mai alerge iar eu am continuat urmarirea lui ramanad tot timpul la cca. 20 de metri in spatele acestuia.
Dupa o urmarire de circa 5-10 minute printre blocuri (timp in care am vorbit la 112 cu 3-4 persoane - multumim pentru "eficienta" ) faptasul a iesit dintre blocuri pe sosea iar in momentul in care acesta traversa am facut semn unui echipaj de politie care se afla in zona, acestia cunosteau situatia, spunandu-le ca individul care tocmai a traversat este cel care a sustras telefonul mobil. Acestia l-au luat la un control de rutina, moment in care au gasit telefonul mobil asupra lui, m-au intrebat daca il recunosc moment in care am spus ca da, recunoscandu-l dupa descrierea facuta de paznic.
Dupa toate acestea politistii m-au identificat, am lasat si un numar de telefon, individul a fost dus la sectie iar dupa 10-15 minute echipajul a sosit in zona cortului unde ma aflam cu pznicul si prietena mea.

Eu si prietena mea am fost condusi la sectie pentru a da declaratie iar paznicul a fost audiat la locul faptei acesta neputand sa paraseasca cortul pe care il pazea.

Dupa aceasta seara am mai fost citati telefonic pentru a ne prezenta la secia de politie unde prima oara ni s-a cerut sa identificam persoana dupa o plansa cu 5 poze, neidentifiand-o, pozele fiind de proasta calitate, ni s a prezentat ca numitul mai avea fapte penale . A doua oara am fost citati pentru a identifica persoana dintr-un grup de 3 persoane printr-un geam helioamat. Toate acestea au fost consemnate in declaratii.

Dupa aproximativ 1 luna de la ultima prezentare la sectia de politie am gasit o scrisoare (citatie) in cutia postala prin care eu si prietena mea suntem chemati la judecatoria de sector ca martori.
Din cate am inteles individul nu isi recunoaste fapta.

in legatura cu acestea am cateva intrebari :
1. in sala de audieri va fi si inculpatul? daca da, cum protejeaza justitia martorii ?
2. din cate stiu aceste citatii vin de regula prin posta cu confirmare de primire, deci nu exita dovada cum ca acea citatie a ajuns in posesia mea. as putea sa nu ma prezint la proces ?
3. de ce dupa atatea citatii la sectie, identificari, declaratii samd suntem chemati si la judecatorie? nu sunt de ajuns declaratiile de mai devreme ?
4. cate prezentari la tribunal pot fi intr-un caz ca acesta.

Ce ma sfatuiti sa fac ?

Va multumesc anticipat!