Buna ziua,
Doresc sa stiu cui ii revine responsabiliatea repararii balconului, mai exact partea de plafon de la etajul 8( eu locuiesc la etajul 9 ).
Mentionez ca din stalpii de rezistenta a cazut o bucata de fier si pentru ca vecina de la etajul 8 nu are balconul inchis( eu il am ).
Deasemena administratora a afirmat ca eu trebuie sa repar acea stricaciune.
Multumesc,
Oana
Partea exterioara a imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna a carei intretinere si reparatie reprezinta si necesita implicarea asociatiei de proprietari
Executarea de reparatii la partea comuna de constructie,de regula nu se fac partial-aceasta varianta neasigurand nici efectul scontat indepartarea deficientelor si nici garantia lucrarii
Avand in vedere costurile apreciabile necesare unei interventii asupra partii comune,astfel de hotarari,cat si sursele de finantare se hotarasc in cadrul adunarii generale a membrilor proprietari,care de regula,se convoaca cel putin o data pe an in primul trimestru
Sesizati oficial presedintele de asociatie si solicitati analizarea situatiei la fata locului,
verificarea si dispunerea de masuri concrete care sa conduca la remedierea deficientelor
Plafonul din balcon se repara de fiecare proprietar in parte. Nu face parte din proprietatea comuna.
Doar daca printr-o manevra gresita de la dv. din balcon sau din neglijenta (nereparat podeaua balconului), vecinul ar fi avut stricaciuni in plafonul lui, atunci ar fi trebuit sa-i reparati dv. Este exact ca si in cazul unei incaperi. Daca dv. provocati stricaciune prin inundatie, plateati reparatia celui de dedesupt.