avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandra_kwfro

Activitate Alexandra_kwfro

As mai avea insa o nelamurire... daca totalul capitalului social este suma X, si se doreste sa se ajunga la suma Y, este practic imposibil ca viitorii asociati sa depuna banii aferenti in contul societatii concomitent pentru a detine numarul de parti sociale dorit; deoarece banii depusi se vor aduna la suma initiala, iar asociatul va detine cota parte din totalul rezultat. Acest fapt influenteaza in vreun fel procedura sau numarul de parti sociale destinat fiecaruia dintre viitorii asociati va fi oricum patuit dupa inscrierea mentiunii la Registrul Comertului?
Va multumesc pentru raspuns.
Situatia este in felul urmator: in momentul de fata exista o societate rom. cu asociat unic (o soc. italiana). Se doreste cresterea numarului de asociati prin majorare de capital social. Acestia, de asemenea sunt fie persoane juridice italiene, fie persoane fizice italiene.
De retinut este ca practic ar fi imposibil ca varsarea banilor in contul societatii din tara sa fie realizata concomitent pentru ca asociatii sa detina numarul de parti sociale dorite.
Intrebarea mea este care ar fi modalitatea sugerata pentru o desfasurare oportuna a procedurii?
In regula...multumesc pentru raspuns.
Unul dintre asociati este FIAT Automobile S.A. Dupa dvs., de fiecare data cand dorim sa constituim o societate sau sa achizitionam un teren in tara, trebuie sa se reuneasca Consiliul de Administratie???
Ok, multumesc...
Dar chiar daca in actul constitutiv e trecut cu drepturi depline, stiu ca in momentul constituirii unei noi entitati sau la achizitionarea unui teren s-ar cere AGEA...Intrebarea mea era daca este suficienta mentiunea puterilor depline ale administratorului pentru orice operatiune....sau pentru a fi siguri putem face o hotarare generala care sa cuprinda la ce anume se refera aceste puteri depline?
Buna ziua,
In situatia in care exista, in cadrul unei societati rom., un asociat roman si 6 straini la ce modalitate am putea apela pentru a autoriza administratorul sa constituie un nr. x de societati si sa cumpere terenuri in vederea unor proiecte de investitie si pentru a evita intrunirea acestora de fiecare data?
O hotarare generala in care sa fie precizat acest lucru sau o procura notariala din partea tuturor asociatilor?
Exista limite la achizitionarea terenurilor?
Va multumesc!
Alexandra