avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizare administrator operatiuni extraordinare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizare administrator operatiuni extraordinare

Buna ziua,
In situatia in care exista, in cadrul unei societati rom., un asociat roman si 6 straini la ce modalitate am putea apela pentru a autoriza administratorul sa constituie un nr. x de societati si sa cumpere terenuri in vederea unor proiecte de investitie si pentru a evita intrunirea acestora de fiecare data?
O hotarare generala in care sa fie precizat acest lucru sau o procura notariala din partea tuturor asociatilor?
Exista limite la achizitionarea terenurilor?
Va multumesc!
Alexandra
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2013
Alexandra_kwfro, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandra_kwfro , utilizator 10:41, 15 Ianuarie 2013
Daca administratorul are prin actul constitutiv puteri depline, poate intreprinde orice demersuri pentru realizarea obiectelor de activitate ale societatii, el va da socoteala asupra actiunilor sale in fata asociatilor.
Daca administratorul nu are conferite puteri depline prin actul constitutiv, asociatii, in adunare generala, prin hotarare, ii confera acestuia puteri asa cum considera de cuviinta.
Luati in considerare ca si persoanele juridice nu pot avea calitatea de asociat unic decat in maxim una societate.
Ok, multumesc...
Dar chiar daca in actul constitutiv e trecut cu drepturi depline, stiu ca in momentul constituirii unei noi entitati sau la achizitionarea unui teren s-ar cere AGEA...Intrebarea mea era daca este suficienta mentiunea puterilor depline ale administratorului pentru orice operatiune....sau pentru a fi siguri putem face o hotarare generala care sa cuprinda la ce anume se refera aceste puteri depline?
Nu se poate cum doriti dumneavoastra. Din pacate in cazul achizitionarii unui bun imobil sau a dobandirii calitatii de asociat / actionar intr-o societate comerciala se cere in mod exclusiv hotararea A.G.A.
S-ar putea face imputernicire notariala din partea administratorilor de reprezentare a acestora strict in problema care este de interes, adica pentru achizitionare teren, pentru dobandirea calitatii de asociat in societatea X, dar la general nu.
Unul dintre asociati este FIAT Automobile S.A. Dupa dvs., de fiecare data cand dorim sa constituim o societate sau sa achizitionam un teren in tara, trebuie sa se reuneasca Consiliul de Administratie???
Aceasta este procedura ... Spre exemplu la constituirea societatilor comerciale se specifica in mod clar ca este necesara "hotararea organului statutar privind participarea la constituirea societatii a fondatorilor persoane juridice romane sau straine" (pct. 17 a doua liniuta).

Alte discuții în legătură

Puteri limitate administrator Iulia Malis Popa Iulia Malis Popa Buna ziua si la Multi Ani! Am urmatoarea situatie: o societate comerciala doreste sa isi schimbe administratorul si doreste ca cel nou numit sa aiba puteri ... (vezi toată discuția)
Administrator srl stela chelner stela chelner Buna seara, Ce inseamna administrator cu puteri depline la o societate cu raspundere limitata? Va multumesc . (vezi toată discuția)
Constituire srl cu asociat unic si administrator neasociat!! help pls corbul60 corbul60 Buna, Va rog sa ma ajutati cu sfaturi in urmatoarea problema: Persoana x(viitor administrator SRL) a rezervat denumirea SRL pentru inmatriculare. ... (vezi toată discuția)