Va multumesc!
andreigrigoriu a scris:
Din punctul meu de vedere, pentru a dormi liniștit, nu ar trebui să vă gândiți la eludarea taxelor, plata unui preț nereal, putând fi, din experiența proprie, un motiv de atacare a contractului.
Trebuie sa fac o precizare.
Este vorba de o vanzare/cumparare in familie, mai precis, parintii mei vor sa-mi vanda un apartament. Am un frate care avem motive sa credem ar ataca contractul in viitor.
Pretul inferior grilei nu este un mod de eludare a taxelor, ci este singurul mod in care pot face efectiv doava ca s-a efectuat plata pretului cerut (cum ati spus, transfer bancar). Nu avem banii necesari pentru a ne atinge de pretul din grila.
Deci as zice ca avem urmatoarele variante:
1) Facem vanzare reala, cu transfer de bani, la un pret de ~40% din valoarea de grila. Respectivul procent este suma maxima pe care o putem "misca" in banca, mai mult nu avem.
2) Vanzare simulata, fara transfer al banilor, la pretul din grila/real. Fara dovada de plata.
Parintii mei nu doresc includerea clauzelor (intretinere, spre ex.), deci cele doua de mai sus, sunt singurele variante...
Asadar, 40%... suficient cat sa "dorm linistit"? :)