avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Activitate boboeu

Activitate boboeu

Salutare ! Tatal meu beneficiaza de prevederile Legii nr.189 / 2000. Conform codului fiscal aceste persoane sunt scutite- nu datoreaza impozit pe cladiri conform art.456 alin.1 litera s din Legea nr. 227 / 2015 si Legea nr. 112 / 2016 . La primarie figureaza ca titularii imobilului tata si mama . Pana acum erau scutiti la impozit.
Mama a decedat si incepand cu anul 2016 cei de la primarie ne spune ca tata va fi scutit de impozit decat 50% deoarece mama a decedat !
Nu mi se pare legal si corect - deoarece tatal meu este beneficiar al acestei legi speciale. Specific ca nu s-a facut succesiunea !
Astept vesti !
Cu stima
Salutare !
Care sunt criteriile de selectie - legale - pt a schimba o garsoniera ANL cu un apartament ANL ? Precizez ca s-a reziliat un contract de inchiriere apartament - si eu am o garsoniera tot in regim de inchiriere ANL.
Multumesc .

Salutare.
Care este cadrul legal sa te muti de la o garsoniera ANL la un apartament ANL, specific ca contractul de inchiriere apartament ANL a fost reziliat !!!!
Ma intereseaza cadrul legal.
Multumesc.
Discuție Somaj
In data de 01.12.2010 s-a stabilit indemnizatia de somaj tim de 1 an de zile.
In data de 18.04.2011 s-a suspendat indemnizatia de somaj cu incadrat in munca perioada determinata.
Am fost angajat perioada determinata 18.04.2011 - 16.11.2011.
In data de 16.11.2011 repus in plata dupa incadrat in munca perioada determinata, am reluat indemnizatia de somaj pana in data de 15.05.2012 cand am incetat indemnizatia de somaj cu incadrat in munca perioada nedeterminata .
Am fost angajat de la 15.05.2012 pana la data de 15.11.2012. Incetarea CIM a fost cu art. 65 alin.1 din Codul Muncii.
Sunt indreptatit sa beneficiez de indemnizatie de somaj , caz nou ????
Discuție Mostenire
Baba are o mostenire. In cazul decesului -mostenirea revine nepoatei. In cazul in care si nepoata este decedata, in acest caz sotul (nepoatei )are dreptul la mostenire ? Specific ca nepoata nu are copii .
Eu o vad altfel ! De la admiterea intr-o forma de invatamant superior si pana la inceperea anului universitar ,deci pana la inscrierea efectiva in primul an - nu au nici o dovada ca sunt studenti , poate in aceasta perioada vor renunta la facultate din diferite motive. Atunci ce statut mai au :de absolvenit de liceu sau ...admisi la facultatea ! Ceva in acesta lege a somajului 76/202 art,44 lit.m si ordinul 85 / 2002 -este in contradictoriu! Va rog lamuriti-ma
este ordinul 85 / 2002 -privind procedura de aordare a indemnizatiei de somaj ! ei se leaga de art. 44 lit.m - ca incetarea indemnizatiei de somaj inceteaza la data admiterii într-o formã de învãţãmânt. si care este data de incetare ??? atunci cand incepe anul universitar 01.10.2012 sau cand s-au afisat listele cu candidatii admisi ? multumesc
Astazi 01.08.2012 am fost la agentia de somaj sa fac cerere pt acordarea indemnizatiei de somaj. Am dat o declaratie pe propia raspundere ca nu urmez o forma de invatamant superior la data solicitarii cererii si nu am loc de munca - conform OUG 85 / 2002. Specific ca am fost admis la facultate ! Mi s-a spus ca daca am fost admis la facultate nu beneficiez de indemnizatie de somaj ! M-am documentat si consider ca am dreptul la indemnizatie pana la inceperea anului universitar - 01.10.2012. Astept un raspuns de la dumneavoastra. Multumesc.