avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Activitate loryk

Activitate loryk

Discuție Sindicat
Buna seara! Sunt lider de sindicat( vicepresedinte cu atributii economice) ales din anul 2015. De abia acum am primit contractul de mandat, retroactiv, pe care inca nu l.am semnat deoarece ma obliga sa respect prevederile statutare, ( in care sunt mentionate multe obligatii de ordin financiar). Eu nu am habar de nici o cheltuiala din contul sindicatului deoarece nu mi..a predat nimeni nici un buget, nu am vazut nici un extras de cont, nu s.a facut nici un control, dar se fac presiuni sa semnez contractul de mandat. La ce riscuri ma pot expune daca semnez? Ce trebuie sa verific? Cum arata un contract de mandat? Va multumesc!
Răspuns la discuția Spor ture
Lucrez in 2 ture*12 ore). Ce nu inteleg eu: lucrez 4 ture de noapte si restul turelor de zi (12 zile) depinde de luna, si nu se aplica sporul de 15%. Daca lucrez minim 5 ture de noapte iau sporul. Tine de fiecare spital in parte? E corect cum se procedeaza? In alte spitale sporul se primeste daca ai 3 ture de noapte si restul de zi. Care e legea ce reglementeaza acest aspect?Multumesc!
Răspuns la discuția Spor ture
Multumesc! Intrebarea mea era cate nopti de 12 ore sunt obligatorii pentru acest spor? De ex: la spit x sporul se da ptr 3 ture de noapte si 3 de zi, la spit y la 4, la noi la 5. Ideea e ca daca pleci o saptamana in co nu iti mai iei sporul. Nu stiu daca tine de ordine interioara. Teoretic ar fi sa se aplice legea pentru toti angajatii.
Discuție Spor ture
Buna seara! Sunt as med intr.um spital de stat cu program de ture. Intrebare: la cate ture de zi si cate ture de noapte (minime)se ia sporul de ture(15%) ?Va multumesc!
Buna ziua!lucrez in sist.sanitar si as dori sa stiu daca procedura prin care sunt chemata la servici (adica ultima sambata din luna,si anume 4 ore pentru care primesc alte 4ore in cursul saptamanii) este legala?eu stiam ca zilele de sambata sunt pontate dublu,adica pentru 4ore lucrate sambata sa primesti o zi de 8ore libera.gresesc eu sau imi este incalcat vreun drept?va multumesc!
Răspuns la discuția asistent medical
facultatea de la Sibiu are o durata de 4 ani si e foarte scumpa (4600 lei/an).Ma gandeam ca exista una care are taxe mai acceptabile.
exista posibilitatea ca un asistent medical cu studii postliceale sa fie promovat ca asistent medical licentiat?(facultatea absolvita in alt domeniu). V a multumesc!