avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Activitate gabihope

Activitate gabihope

Buna ziua,azi sefa m-a anuntat ca vrea sa-mi dea preaviz pt ca magazinul merge prost si ar vrea sa-l inchida,dar eu cred ca vrea sa scape de mine,pt ca a spus la mai multe angajate ca nu-i place fata mea.Are 5 magazine si a zis ca nu ma poate transfera la altul pt ca are echipele facute,cu toate ca eu sunt cea mai veche.De un an si o luna iau 1200 lei in mana,dar pe contractul de munca ne-a trecut minim pe economie.Mi-a zis sa-mi iau concediul pe anul asta si in preaviz sa nu mai vin la munca si ca-mi da salariul minim.In tot anul asta nu am semnat decat 2 state,pe martie si aprilie,nu ne-a dat fluturasi,abia acum am facut medicina muncii,am stat peste program neplatita,am lucrat si cate 18 ore,de la 9 dimineata si pana la 3 noaptea ca sa bagam marfa,in contractul de munca figuram ca lucram 8 ore dar lucram 12.Ce drepturi am, cui ma pot adresa si cat m-ar costa sa o dau in judecata.
Buna seara,va rog sa ma lamuriti si pe mine referitor la scoaterea din circuitul agricol a unui teren intravilan de folosinta arabil,pe care am construit o casa....daca in 2007 am obtinut certificatul de urbanism si apoi autorizatia de construire fara sa m-i se spuna ca nu as avea dreptul sa construiesc daca nu scot terenul din circuitul agricol,acum cand doresc sa fac cadastrul si itanbularea la constructia noua a casei, am inteles ca trebuie neaparat sa scot terenul pe care este construita casa din circuitul agricol ,iar taxele,impozitele si onorariul ma duc la o suma fabuloasa.Trebuie sa fac acest lucru neaparat sau este o smecherie a celor de la cadastru,am inteles ca dureaza 3 luni si taxele se ridica la 1900ron+600ron onorariul.Va multumesc anticipat pt raspuns.