avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Activitate iancudaniela

Activitate iancudaniela

Discuție EXECUTARE
In urma unui proces civil de executare mi s-a pus poprire pe pensie de boala o treime. In acea executare s-a specificat: bunuri mobile, imobile si venituri. Mentionez ca nu am decat venitul de la pensia de boala. Nu detin alte bunuri mobile si imobile. Daca la ora actuala imi achizitionez un bun mobil sau imobil ce se intampla in acest caz? Sau daca ma casatoresc legal. Cu stima si multumiri.
Discuție Chiriasi
Am inchiriat un apartament compus din 2 camere in anul 2010 luna mai de la un proprietar. Am cerut sa facem un contract scris legal de inchiriere dar nu au fost de acord. In luna iulie a acestui an am avut o mare divergenta cu proprietarii. A venit proprietarul impreuna cu cei trei copii ai sai, ne-au amenintat atat fizic cat si verbal, si ne-au cerut sa parasim apartamentul. Dupa 1 ora de conflict dupa care in acest timp am chemat si politia, au plecat cerandu-ne sa eliberam apartamentul intr-o saptamana. Mentionez ca am cerut un termen de maxim 6 saptamani termen cerut de fata cu organele de politie la care nu au fost de acord. Aduc la cunostiinta ca suntem trecuti in cartea de imobil a acelui apartament inchiriat printr-o conventie verbala, am cerut de la administratie o adeverinta din care sa rezulte ca locuim din anul 2010, avand o declaratie semnata de cateva apartamente de pe scara unde este situat apartamentul inchiriat, drept pentru care nu ni s-a eliberat acea adeverinta. Avem chitante de la plata intretinerii cu numele nostru. Dupa toate cele intamplate, urmatoarele zile am mers la sectia de politie unde am depus o reclamatie penala de agresivitate impotriva proprietaruli si a celor trei copii ai sai. Mentionez ca nu pot elibera apartamentul mai devreme de o luna de zile din mai multe motive: Aproape tot ce exista in acest aprtament, lucruri, mobilier, tv-uri, frigider, aragaz, pc-uri plus multe alte lucruri achitarea a unor mici datorii restante, chiria a luni in curs, gasirea unei alte locuinte si plata acesteia si tanand cont ca am in crestere si educare un copil minor in varsta de 6 ani si sase luni.Mentionez ca la scandalul provocat de proprietari copilul s-a speriat foarte tare. Dupa depunerea reclamatiei la politie a doua zii a venit proprietara singura, cu vorba fara scandal cerandu-ne sa acitam absolul tot si sa plecam in 3-4 zile, lucru pentru care i-am spus ca este imposibil la care ni s-a spus ca daca nu vom face acest lucru vom avea de-a face cu ea. Dupa 2 zile a venit din nou si ne-a cerut sa platim. I-am spus ca urmatoarele 2 zile vom achita o parte din intretinere ca momentan acestea sunt posibilitatile. Nu a acceptat. Ne-a impus sa achitam tot si sa plecam tot in 3-4 zile.Mentionez ca suntem o familie compusa din concubin, concubina si o minora de aproape 7 ani. Dupa toate cele spuse am dorii sa aflam ce drepturi avem, ce reclamatii si ce sanse sunt pentru a elibera apartamentul in maxim o luna de zile. Cu stima si multumiri