avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Activitate mariavoinea

Activitate mariavoinea

Buna ziua,

Parintii mei au de foarte multi ani probleme cu un vecin, la casa de la tara. De la o problema legata de hotarul care separa proprietatile cu vecinul respectiv, nesolutionata inca, s-a ajuns la diverse injurii si acuzatii defaimatoare (nu numai asupra parintilor, cat si asupra mea) tentativa de agresiuni fizice si amenintari, multiple reclamatii din partea vecinului.
Parintii mei au facut repetate plangeri la politie, insa datorita faptului ca acel vecin si-a atras abil de partea lui si alti vecini, care ii sunt si rude, si care au depus marturie mincinoasa tot parintii mei sunt vazuti ca fiind initiatorii acestor agresiuni

Recent agresiunile mentionate mai sus au inceput sa se manifeste si din partea copiilor acelui vecin, atat asupra parintiilor mei, cat si asupra mea indirect, sub forma unor acuzatii grave de denigrare si de savarsire a unor fapte neadevarate, in public, pe strada, in fata trecatorilor, care imi deterioreaza imaginea, desi eu personal nu m-am implicat niciodata in conflictele cu vecinul respectiv, si nu am adus injurii si acuzatii acestuia si nici asupra copiilor mei.

Am incercat sa-mi vad de treaba mea, eu nemailocuind in acel sat, si am sperat ca aceasta rautate din partea vecinului sa se disipe cu trecerea anilor, si sa nu se rasfranga asupra copiilor. Insa se pare ca situatia sta exact pe dos.

Desi am incercat pe cale amiabila sa pun capat conflictului, actiunile vecinului si ale copiilor acestuia continua.

Va cer sfatul pentru ce fapte penale i-as putea incrimina pe vecinul respectiv cat si pe copii acestuia?

La tara, este o problema cu martorii, acestia din cauza unor prejudecati nu sunt dispusi sa depuna marturie pentru probleme juridice, chiar daca faptele s-au desfasurat asa cum le-a descris acuzatul, cu exceptia..martorilor vecinului.

Ce alte mijloace de probare as putea folosi?

Multumesc

Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Legea nr 138/2012 precizeaza ca femeile însãrcinate nu trebuie sa plateasca coplata, deci beneficiam de asigurare medicala indiferent daca eram studenta sau nu. Cu statutul de student beneficiez de indemnizatie CCC. Stiam ca o studenta beneficia de CCC chiar daca nu a platit contributii la sanatate si chiar daca nu e co-asigurata dar credeam ca acest lucru se aplica doar pana la 26 ani si in cazul meu cum sunt la a 2-a facultate si peste 26 ani credeam ca poate nu beneficiez. Acum m-am lamurit ca beneficiez de amandoua.

Multumesc pentru raspunsuri!
Multumesc pentru raspuns.
Ma gandeam la plata contributiilor la sanatate pentru beneficierea de consult gratuit. Dar am aflat ca pot beneficia de consultatii gratuite in sarcina chiar si persoanele care nu au lucrat deloc.

O zi buna!
Buna dimineata,
Sunt studenta din octombrie 2011 si am lucrat pana in septembrie 2011-inclusiv. Voi naste in aprilie la anul. Ma gandeam ca pot beneficia de indemnizatie doar daca am pana in 26 ani, insa am vazut un alt raspuns tot pe acest site ca se poate beneficia si peste aceasta varsta.
O alta intrebare, daca se poate: Desi am facut cerere la serviciul sotului pentru a ma trece in intretinere si sa fiu co-asigurata inca de anul trecut, cei de la RH m-au trecut doar in intretinere si doar din iunie sunt co-asigurata, credeti ca trebuie sa platesc la sanatate din luna octombrie-prima luna in care nu am muncit si prima in care am fost studenta sau e suficient sa fie facuta o rectificativa de la serviciul sotului si sa apar co-asigurata macar cu 6 luni inainte de sarcina-acum am 1 luna de sarcina. Va intreb pt ca am fost la CSMB si cei de acolo mi-au zis ca trebuie facuta acea declaratie rectificativa si ca e bine chiar din octombrie sa apar ca si co-asigurata.

Multumesc pentru raspunsul prompt.
O zi buna va doresc!
Buna seara,
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns referitor la indemnizatia de crestere copil in situatia in care sunt co-aigurat (nu mai lucrez de aproape 1 an, si sunt co-asigurata pe asigurarea sotului). Mentionez deasemenea ca am 28 de ani si sunt din nou studenta la zi, in aceasta situatie pot sa primesc 600 Ron indemnizatie crestere copil?

Multumesc anticipat!