avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... denigrare demnitate calomnie amenintari din partea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

denigrare demnitate calomnie amenintari din partea vecinului

Buna ziua,

Parintii mei au de foarte multi ani probleme cu un vecin, la casa de la tara. De la o problema legata de hotarul care separa proprietatile cu vecinul respectiv, nesolutionata inca, s-a ajuns la diverse injurii si acuzatii defaimatoare (nu numai asupra parintilor, cat si asupra mea) tentativa de agresiuni fizice si amenintari, multiple reclamatii din partea vecinului.
Parintii mei au facut repetate plangeri la politie, insa datorita faptului ca acel vecin si-a atras abil de partea lui si alti vecini, care ii sunt si rude, si care au depus marturie mincinoasa tot parintii mei sunt vazuti ca fiind initiatorii acestor agresiuni

Recent agresiunile mentionate mai sus au inceput sa se manifeste si din partea copiilor acelui vecin, atat asupra parintiilor mei, cat si asupra mea indirect, sub forma unor acuzatii grave de denigrare si de savarsire a unor fapte neadevarate, in public, pe strada, in fata trecatorilor, care imi deterioreaza imaginea, desi eu personal nu m-am implicat niciodata in conflictele cu vecinul respectiv, si nu am adus injurii si acuzatii acestuia si nici asupra copiilor mei.

Am incercat sa-mi vad de treaba mea, eu nemailocuind in acel sat, si am sperat ca aceasta rautate din partea vecinului sa se disipe cu trecerea anilor, si sa nu se rasfranga asupra copiilor. Insa se pare ca situatia sta exact pe dos.

Desi am incercat pe cale amiabila sa pun capat conflictului, actiunile vecinului si ale copiilor acestuia continua.

Va cer sfatul pentru ce fapte penale i-as putea incrimina pe vecinul respectiv cat si pe copii acestuia?

La tara, este o problema cu martorii, acestia din cauza unor prejudecati nu sunt dispusi sa depuna marturie pentru probleme juridice, chiar daca faptele s-au desfasurat asa cum le-a descris acuzatul, cu exceptia..martorilor vecinului.

Ce alte mijloace de probare as putea folosi?

Multumesc

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:59, 1 Septembrie 2012
microfoane ascunse....camera ascunsa....si alte metode mai moderne decat martorii
dinu cezar a scris:

microfoane ascunse....camera ascunsa....

Daca partea adversa ridica exceptia prev de disp art. 64 C.proc.pen. completat cu un alineat nou (al. 2), introdus prin Legea nr. 281/2003, dupa care "
nu pot fi folosite în proces mijloacele de proba obtinute în mod ilegal".91^1

Se pot folosi inregistrari in urmatorul caz:
art91^6
(2) Inregistrarile prevazute in prezenta sectiune, efectuate de parti sau de alte persoane, constituie mijloace de proba cand privesc propriile convorbiri sau comunicari pe care le-au purtat cu tertii.
Nu se contesta proba ,ci orice parte interesata are dreptul sa ridice exceptia temeiniciei si legalitatii acesteia ,in temeiul disp art 91*1

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 romani de onoare Dana Marin Dana Marin In martie am fost victima unei agresiuni in holul blocului, agresiune filmata pe camerele de supraveghere din holul blocului. La acest trist moment de 4 minute ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii si ordinii publice - fapta nu exista daca e in spatiu privat? Raisa203 Raisa203 Buna ziua! Am o nelamurire.. Matusa mea are un conflict cu un vecin care, pe fondul consumului de bauturi alcoolice, ii jigneste/agreseaza verbal famlilia, ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru cuvantul ''nesimtita'' !!! Cristian6982 Cristian6982 buna seara, am avut un conflict cu o vecina legat de teren. Situatia a ramas nerezolvata iar acum vecina mea s-a aliat cu alta vecina au adus si o martora care ... (vezi toată discuția)