avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna seara,
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns referitor la indemnizatia de crestere copil in situatia in care sunt co-aigurat (nu mai lucrez de aproape 1 an, si sunt co-asigurata pe asigurarea sotului). Mentionez deasemenea ca am 28 de ani si sunt din nou studenta la zi, in aceasta situatie pot sa primesc 600 Ron indemnizatie crestere copil?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mariavoinea , utilizator 18:19, 3 August 2012
Puteti beneficia de indemnizatie crestere copil ca fiind studenta,numai ca trebuie sa dovediti ca in ultimele 12 luni inaintea nasterii copilului dvs erati studenta sau ati avut alte venituri supuse impozitului.

Ramane sa ne spuneti de cand sunteti studenta si cand va fi data nasterii copilului ptr a va putea da un raspuns corect.
Buna dimineata,
Sunt studenta din octombrie 2011 si am lucrat pana in septembrie 2011-inclusiv. Voi naste in aprilie la anul. Ma gandeam ca pot beneficia de indemnizatie doar daca am pana in 26 ani, insa am vazut un alt raspuns tot pe acest site ca se poate beneficia si peste aceasta varsta.
O alta intrebare, daca se poate: Desi am facut cerere la serviciul sotului pentru a ma trece in intretinere si sa fiu co-asigurata inca de anul trecut, cei de la RH m-au trecut doar in intretinere si doar din iunie sunt co-asigurata, credeti ca trebuie sa platesc la sanatate din luna octombrie-prima luna in care nu am muncit si prima in care am fost studenta sau e suficient sa fie facuta o rectificativa de la serviciul sotului si sa apar co-asigurata macar cu 6 luni inainte de sarcina-acum am 1 luna de sarcina. Va intreb pt ca am fost la CSMB si cei de acolo mi-au zis ca trebuie facuta acea declaratie rectificativa si ca e bine chiar din octombrie sa apar ca si co-asigurata.


Multumesc pentru raspunsul prompt.
O zi buna va doresc!
1. Beneficiati de indemnizatie pentru CCC deoarece in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului aveti o perioada de venituri din salarii si o perioada de studenta la zi.

2. Plata contributiilor la sanatate nu este relevanta, obligatorie, pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

Multumesc pentru raspuns.
Ma gandeam la plata contributiilor la sanatate pentru beneficierea de consult gratuit. Dar am aflat ca pot beneficia de consultatii gratuite in sarcina chiar si persoanele care nu au lucrat deloc.

O zi buna!
Asa este, Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii spune:

Art. 213. - (1) Urmãtoarele categorii de persoane beneficiazã de asigurare, fãrã plata contribuţiei:
...
f) femeile însãrcinate şi lãuzele, dacã nu au nici un venit sau au venituri sub salariul de bazã minim brut pe ţarã.

Alte discuții în legătură

Insarcinata fara loc de munca Urmyshadow Urmyshadow Buna ziua. Ma aflu in urmatoare situatie: anul acesta in luna iulie mi-a incetat contractul de munca, datorita faptului ca societatea la care eram angajata a ... (vezi toată discuția)
Coasigurare si indemnizatie pentru ccc ralwca ralwca Buna ziua, Am si eu cateva intrebari legat de asigurarile de sanatate si indemnizatia de crestere copil. - daca nu lucrez si somajul l-am incheiat de ... (vezi toată discuția)
De ce drepturi beneficiez daca sunt gravida si nu sunt angajata? adriano451 adriano451 Buna seara!As vrea sa aflu pana nu e prea tarziu sa iau anumite masuri de ce drepturi beneficiez eu atat ca gravida,dar si apoi dupa ce nasc.Copilul meu va ... (vezi toată discuția)