avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Activitate lorennnaaa

Activitate lorennnaaa

Demisia în primele luni de sarcina afectează obținerea indemnizației?

Editare ; citare raspuns anterior
În prima luna de sarcina m am referit la demisie.

Cornel Vasile a scris:

1. OUG nr.111/2010:
Art. 2
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit
potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
......

art.12
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se acordă în situaţia în care solicitantul îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) este cetăţean român, cetăţean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României;
c) locuieşte în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora.
...

2. Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de existenta unui raport de munca activ.
Prin urmare, demisia dvs dupa ce se va naste copilul nu influenteaza dreptul la indemnizatia CCC.

Sunt salariata de 8 ani cu venit variabil între 2000-2500 lei. As vrea sa știu care sunt condițiile de obtinere a prenatalului și indemnizației și ce documente ar fi necesare. Și care sunt condițiile în cazul demisiei?
am o prietena care nu și-a dat demisia și a trebuit sa stea 7 luni la locul de munca pentru a beneficia de prenatal .
Dar calcularea CCC se va efectua din ultimele 12 luni lucrate in ultimii 2ani?
dar demisia in prima luna de sarcina?
Care sunt condițiile de acordare a indemnizației de creștere a copilului?mentionez ca lucrez de 5 ani la aceiași firma.se acorda dacă in primele luni îmi dau demisia? Menționez ca lucrez in condiții de munca pe teren ceea ce nu prea e bine pentru o gravida.
Buna ziua as vrea sa-mi spuneti ce patesc daca am fost prins intr-un supermarket luand o camera video in valoare de 900 lei..mentionez ca a venit politia la scurt timp si am dat declaratii .nu am antecedente .as vrea sa stiu daca se pedepseste cu amenda sau inchisoare