totusi nu este vorba despre un ajutor ci de salariul meu legea spune ,cred, caaceste persoane au nevoie de insotitori iar noi suntem platiti ca bugetarii deci am si carte de munca si vechime de 15 ani.repet nu este un ajutor este un salar cum primesc toti bugetarii ,eu am 570 lei net poate stiti in ce parte sa o iau? va rog!
Buna ziua. Sunt asistent personal al unei persoane cu handicap grav (fiul meu 22 ani). Acum doua luni am avut sedinta la primarie cu toti asistentii personali din comuna prin care am fost informati ca primaria nu ne mai poate da salariile si sa facem cereri in numele persoanelor cu handicap cum ca acestea nu mai au nevoie de ajutorul nostru si sa trecem in somaj.Eu personal nu am facut treaba aceasta pentru ca nu mi s-a parut corect sa renunt la locul de munca pentru ca persoana cu handicap grav necesita asistent personal. Acum am fost sa-mi redic salariul iar de la primarie mi s-a spus ca, citez:ASISTENTII PERSONALI NU MAI PRIMESC SALARIU. Va rog mult sa ma indrumati in ce parte sa o apuc si cui sa ma adresez.Am fost avertizata ca daca voi merge mai departe doamna primar nu va recunoaste asolut nimic.Va rog cui sa ma adresez? Totusi exista niste legi, eu nu pot sa-mi gasesc alt loc de munca , persoana cu handicap nu se poate hrani singura , folosesc pamersi pentru necesitati ce sa mai este ca o leguma in pat . V rog indrumati-ma sa fac ceva ,sa ma adresez cuiva. VA MULTUMESC CA MA-TI ASCULTAT.
Am un baiat in varsta de 21 de ani cu handicap grav. Acum cateva zile am primit de la primarie o instiintare cum ca am de plata o ramasita de 548 lei si o majorare de 581 lei reprezentand impozitul pe casa si terenul din curte.Eu nu am mai platit impozitul deoarece am inteles de la directorul Directiei persoanelor cu handicap ca indiferent unde locuieste persoana cu handicap casa aceea este scutita de impozit si de plata acestuia.Mentionez ca handicapul copilului este din nastere , are toate actele in regula iar eu sunt angajata primariei ca asistent personal.Casa este pe alt nume nu este pe numele persoanei cu handicap.Ceea ce doresc sa stiu sigur este daca aceasta lege exista adica daca eu trebuie sa platesc acest impozit, si va rog sa imi raspundeti cat mai corect ca nu imi mai pot ridica salariul:((.