avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale PLATA IMPOZITULUI PRIVIND PERSOANELE CU HANDICAP
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

PLATA IMPOZITULUI PRIVIND PERSOANELE CU HANDICAP

Am un baiat in varsta de 21 de ani cu handicap grav. Acum cateva zile am primit de la primarie o instiintare cum ca am de plata o ramasita de 548 lei si o majorare de 581 lei reprezentand impozitul pe casa si terenul din curte.Eu nu am mai platit impozitul deoarece am inteles de la directorul Directiei persoanelor cu handicap ca indiferent unde locuieste persoana cu handicap casa aceea este scutita de impozit si de plata acestuia.Mentionez ca handicapul copilului este din nastere , are toate actele in regula iar eu sunt angajata primariei ca asistent personal.Casa este pe alt nume nu este pe numele persoanei cu handicap.Ceea ce doresc sa stiu sigur este daca aceasta lege exista adica daca eu trebuie sa platesc acest impozit, si va rog sa imi raspundeti cat mai corect ca nu imi mai pot ridica salariul:((.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 18:17, 6 August 2012
Scutirea de la plata impozitului pe imobilul de domiciliu se acorda doar persoanelor cu handicap grav sau accentuat si doar clădirilor care se află în proprietatea acestora. Dvs. nu beneficiati de aceasta scutire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit pe casa negru daniel negru daniel Buna ziua, sunt persoana cu handicap grad accentuat sau 2 cum era mai demult, asi dori sa stiu se poate sa fiu scutit de impozitu pe casa daca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicat grad 1 scutita de impozit pe locuinta Alina4321 Alina4321 Buna ziua, Parintii mei nu au platit impozit pe constructie-locuinta de domiciliu si teren aferent timp de 12 ani, datorita faptului ca mama mea a avut grad ... (vezi toată discuția)
Scutire taxa de impozit pe cladiri pentru persoana cu handicap Giana7 Giana7 Buna ziua, Mama are certificat de handicap si i se solicita sa plateasca taxa impozitiului pe casa proprietate ( Ilfov) pentru ca adresa ei de domiciliu este ... (vezi toată discuția)