Am un baiat in varsta de 21 de ani cu handicap grav. Acum cateva zile am primit de la primarie o instiintare cum ca am de plata o ramasita de 548 lei si o majorare de 581 lei reprezentand impozitul pe casa si terenul din curte.Eu nu am mai platit impozitul deoarece am inteles de la directorul Directiei persoanelor cu handicap ca indiferent unde locuieste persoana cu handicap casa aceea este scutita de impozit si de plata acestuia.Mentionez ca handicapul copilului este din nastere , are toate actele in regula iar eu sunt angajata primariei ca asistent personal.Casa este pe alt nume nu este pe numele persoanei cu handicap.Ceea ce doresc sa stiu sigur este daca aceasta lege exista adica daca eu trebuie sa platesc acest impozit, si va rog sa imi raspundeti cat mai corect ca nu imi mai pot ridica salariul:((.
Scutirea de la plata impozitului pe imobilul de domiciliu se acorda doar persoanelor cu handicap grav sau accentuat si doar clădirilor care se află în proprietatea acestora. Dvs. nu beneficiati de aceasta scutire.