avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1883 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutire taxa de impozit pe cladiri pentru persoana cu ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutire taxa de impozit pe cladiri pentru persoana cu handicap

Buna ziua,
Mama are certificat de handicap si i se solicita sa plateasca taxa impozitiului pe casa proprietate ( Ilfov) pentru ca adresa ei de domiciliu este la o alta locatie in Bucuresti.
Va rog sa-mi spuneti daca este posibil ca ea sa beneficieze totusi de scutire de taxa de impozit pentru casa proprietate.

Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Giana7 , utilizator 20:27, 17 Mai 2014
Potrivit Legii nr.448/2006, persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de scutire de la plata impozitului pe clădire şi teren.

Prin urmare, daca mama dvs are un handicap grav sau accentuat atunci este scutita de plata impozitului pe cladirea si terenul aflate in proprietatea ei.
Nu i se acorda mamei dvs. scutirea pe impozitul pe cladiri deoarece, desi la art. 284 alin. (4) din Codul fiscal se precizeaza "Impozitul pe clădiri [...] nu se datorează de către persoanele cu handicap grav sau accentuat şi de persoanele încadrate în gradul I de invaliditate", in continuare legea prevede la alin (6) al aceluiasi articol "Scutirea de la plata impozitului pe clădiri se aplică doar clădirii folosite ca domiciliu de persoanele fizice prevăzute la alin. (1), (2), (3) sau (4)."
Avand in vedere ca mama dv domiciliaza la alta adresa fata de aceia din CI,nu beneficiaza de facilitatea prevazuta de art 26 din L nr 448/2006 republicata
va mutumesc foarte mult pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facilitati fiscale persoane handicap ContSters378867 ContSters378867 Buna ziua! ma adresez dumneavoastra cu urmatoarea situatie. Sunt persoana cu un handicap grav, si doresc sa stiu cum pot beneficia de scutirea platii ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe casa negru daniel negru daniel Buna ziua, sunt persoana cu handicap grad accentuat sau 2 cum era mai demult, asi dori sa stiu se poate sa fiu scutit de impozitu pe casa daca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit persoane cu handicap Andreea-Elena26 Andreea-Elena26 Buna ziua! In legea nr 448/2006, art 26 este specificat faptul ca: \\"Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de următoarele facilităţi ... (vezi toată discuția)