avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Activitate elektrowlad

Activitate elektrowlad

Buna Ziua,

In primul rand va multumesc pentru ca cititi aceste randuri, s'ar putea sa dureze dar voi incerca sa fiu concis.
EU- Sunt fiul agresorului si evident, nepotul partii vatamate.
Situatia e in felul urmator:

Tatal meu a fost obligat legal sa nu paraseasca judetul Bacau, era judecat pentru instigare la omor deosebit de grav, etc, mai multe capete de acuzare. El este o persoana extrem de violenta si parsiva in cele mai bune zile ale sale, in cele rele...nu mai zic. Intre timp a fost absolvit de interdictie dar refuza sa paraseasca domiciliul si zilnic le abuzeaza psihic si fizic pe mama si pe bunica mea.

Acum, el a fost obligat sa locuiasca la bunica mea in apartament, impreuna cu mama mea (mama a divortat dupa cateva batai zdravene de el prin '98 si locuieste cu soacra). Tatal meu si bunica mea nu se inteleg deloc, in mare parte datorita comportamentului sau violent dar si a multor abuzuri materiale, etc.

Procesul sau s'a terminat oarecum, I s'a ridicat interdictia de a parasi localitatea dar datorita situatiei lui materiale (in mare parte bazata pe inselaciuni, amanet, etc) nu are unde sa se duca asa ca refuza sa plece din casa. Are intradevar adresa in buletin acolo.

Practic, le terorizeaza zi si noapte si pe mama si pe bunica. De la abuzuri verbale, luat banii lor fortat pentru el pana la abuzuri fizice. Asera spre exemplu a strans'o de gat pe bunica, dimineata i'a dat cu pumnii/palmele, etc. DAR...ATENTIE...nu foarte tare, ca sa nu lase vanatai, dar totusi bunica mea are o varsta (aproape 70) si nu suporta prea bine astfel de chestii.

A sunat bunica de nenumarate ori la 112 pana s'a ajuns in punctul in care politia pur si simplu nu mai face nimic. Azi i s'a spus sa se interneze la psihiatrie cand a sunat sa semnaleze violenta (as vrea si eu sa stiu impotriva carui idiot din politie sa fac plangere si sa aud si eu inregistrarea apelului, dar asta e alta poveste)

Practic ce face este sa le terorizeze sistematic, sadic, doar pentru ca poate, ca sa nu plece din casa. Bunica a deschis un proces, sa fie evacuat. Sentita s'a dat in favoarea bunicii mele, acum cateva zile dar inca nu "a primit hartia" si un executor judecatoresc a cerut 2000+ ron pentru asta.

Practic, tatal meu stie ca nu are ce sa pateasca, sub nicio forma. A fost politia acasa de cateva ori, a reusit sa'i minta si pe aceia, etc. Stie ca nu poate pati nimic asa ca in continuare profita si le abuzeaza.
Am locuit in UK 4 ani de zile, in timpul facultatii. La cel mai mic semn de abuz, politia a venit frumos in sub 3 minute si l'au scos pe agresorul familiei in catuse din casa (vecini de peste drum, urata treaba)

Intrebarea mea este: CE POT FACE ?
Eu am 22 de ani si locuiesc in Bucuresti, nu pot fi acasa sa le apar de cate ori e nevoie (nu de parca as putea face prea multe, am 72 de kg vs. 120+ el) si politia nu face nimic iar el din acea casa nu pleaca prea curand, sa le lase in pace. Si oricum, apoi se pune problema de "ma asteapta in fata blocului"...

La noi doar hartogaraie si nimic altceva. Politia vine, da un avertisment sau ceva apoi pleaca si le lasa pe saracele femei la discretia lui. El are grija sa le termine psihic pe amandoua si cam atat, refuza sa paraseasca locuinta (la care oricum nu are niciun drept, a renuntat la partea sa acum foarte multi ani, dupa moartea bunicului meu, dar acum incearca sa le dea pe ele afara pentru a pune mana pe apartament)

In incheiere, imi cer scuze pentru structura informatiei si a cronologiei, am scris anapoda, in disperare. Astept un sfat va rog frumos, nu se poate ca aceasta situatie sa continue de luni bune fara niciun final. Evident, "cu vorba buna" nu se poate, a sarit si la mine sa ma agreseze. Iar cai violente din partea mea ies din calcul desi as avea o satisfactie imensa (am fost si eu abuzat de el in copilarie). nu vreau sa imi arunc viata la gunoi pentru o astfel de fapta, desi e unanima parerea ca ar mertia'o.

Va rog mult, astept raspuns!
Toate cele buna.
P.S pot da numerele de dosar, sunt disponibile online insa cred ca as incalca vreo regula doua, deci doar la cerere daca e cazul.
Buna Ziua,

Postez din partea bunicii mele, care m'a rugat frumos sa postez aici in legatura cu subiectul respectiv.

Bunica mea benficiaza de aceasta pensie de urmas militara, datorita bunicului meu. Pe data de 12.12.2011 a primit decizia cu pensia reclaculata, etc, dar trebuie sa primeasca o diferenta din anul 2011, in suma de x, decizia numarul 109895.

Problema e ca de fiecare data cand a intrebat cand anume se face aceasta plata, raspunsul a fost scurt si prompt "2012 dar nu stim cand"

Are cineva o idee cand aceste plati se vor efectua ? Sau daca s'au efectuat deja o parte din ele ?

Sper ca aceasta intrebare sa serveasca mai multor persoane, intrucat o cautare in Google nu da decat rezultate foarte vagi.

Va multumesc anticipat.

Cu respect,
Anitei Vlad