avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Violenta in familie, fiu impotriva mamei, nenumarate ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Violenta in familie, fiu impotriva mamei, nenumarate semnalari

Buna Ziua,

In primul rand va multumesc pentru ca cititi aceste randuri, s'ar putea sa dureze dar voi incerca sa fiu concis.
EU- Sunt fiul agresorului si evident, nepotul partii vatamate.
Situatia e in felul urmator:

Tatal meu a fost obligat legal sa nu paraseasca judetul Bacau, era judecat pentru instigare la omor deosebit de grav, etc, mai multe capete de acuzare. El este o persoana extrem de violenta si parsiva in cele mai bune zile ale sale, in cele rele...nu mai zic. Intre timp a fost absolvit de interdictie dar refuza sa paraseasca domiciliul si zilnic le abuzeaza psihic si fizic pe mama si pe bunica mea.

Acum, el a fost obligat sa locuiasca la bunica mea in apartament, impreuna cu mama mea (mama a divortat dupa cateva batai zdravene de el prin '98 si locuieste cu soacra). Tatal meu si bunica mea nu se inteleg deloc, in mare parte datorita comportamentului sau violent dar si a multor abuzuri materiale, etc.

Procesul sau s'a terminat oarecum, I s'a ridicat interdictia de a parasi localitatea dar datorita situatiei lui materiale (in mare parte bazata pe inselaciuni, amanet, etc) nu are unde sa se duca asa ca refuza sa plece din casa. Are intradevar adresa in buletin acolo.

Practic, le terorizeaza zi si noapte si pe mama si pe bunica. De la abuzuri verbale, luat banii lor fortat pentru el pana la abuzuri fizice. Asera spre exemplu a strans'o de gat pe bunica, dimineata i'a dat cu pumnii/palmele, etc. DAR...ATENTIE...nu foarte tare, ca sa nu lase vanatai, dar totusi bunica mea are o varsta (aproape 70) si nu suporta prea bine astfel de chestii.

A sunat bunica de nenumarate ori la 112 pana s'a ajuns in punctul in care politia pur si simplu nu mai face nimic. Azi i s'a spus sa se interneze la psihiatrie cand a sunat sa semnaleze violenta (as vrea si eu sa stiu impotriva carui idiot din politie sa fac plangere si sa aud si eu inregistrarea apelului, dar asta e alta poveste)

Practic ce face este sa le terorizeze sistematic, sadic, doar pentru ca poate, ca sa nu plece din casa. Bunica a deschis un proces, sa fie evacuat. Sentita s'a dat in favoarea bunicii mele, acum cateva zile dar inca nu "a primit hartia" si un executor judecatoresc a cerut 2000+ ron pentru asta.

Practic, tatal meu stie ca nu are ce sa pateasca, sub nicio forma. A fost politia acasa de cateva ori, a reusit sa'i minta si pe aceia, etc. Stie ca nu poate pati nimic asa ca in continuare profita si le abuzeaza.
Am locuit in UK 4 ani de zile, in timpul facultatii. La cel mai mic semn de abuz, politia a venit frumos in sub 3 minute si l'au scos pe agresorul familiei in catuse din casa (vecini de peste drum, urata treaba)

Intrebarea mea este: CE POT FACE ?
Eu am 22 de ani si locuiesc in Bucuresti, nu pot fi acasa sa le apar de cate ori e nevoie (nu de parca as putea face prea multe, am 72 de kg vs. 120+ el) si politia nu face nimic iar el din acea casa nu pleaca prea curand, sa le lase in pace. Si oricum, apoi se pune problema de "ma asteapta in fata blocului"...

La noi doar hartogaraie si nimic altceva. Politia vine, da un avertisment sau ceva apoi pleaca si le lasa pe saracele femei la discretia lui. El are grija sa le termine psihic pe amandoua si cam atat, refuza sa paraseasca locuinta (la care oricum nu are niciun drept, a renuntat la partea sa acum foarte multi ani, dupa moartea bunicului meu, dar acum incearca sa le dea pe ele afara pentru a pune mana pe apartament)

In incheiere, imi cer scuze pentru structura informatiei si a cronologiei, am scris anapoda, in disperare. Astept un sfat va rog frumos, nu se poate ca aceasta situatie sa continue de luni bune fara niciun final. Evident, "cu vorba buna" nu se poate, a sarit si la mine sa ma agreseze. Iar cai violente din partea mea ies din calcul desi as avea o satisfactie imensa (am fost si eu abuzat de el in copilarie). nu vreau sa imi arunc viata la gunoi pentru o astfel de fapta, desi e unanima parerea ca ar mertia'o.

Va rog mult, astept raspuns!
Toate cele buna.
P.S pot da numerele de dosar, sunt disponibile online insa cred ca as incalca vreo regula doua, deci doar la cerere daca e cazul.
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 08:19, 24 Octombrie 2013
Daca tot a obtinut ordinul de evacuare, calea e sa il puna in executare.
Bunica poate cere si ordin de restrictie si protectie, tot judecatoriei de domiciliu se adreseaza, insa va trebui sa dovedeasca ca e violent.
Da, daca aveti hotarare judecatoreasca o puteti pune in executare si ar fi indicat cat mai rapid.
Ordinul de protectie chiar ar fi indicat sa fie obtinut deoarece degeaba il evacuati daca va mai crea probleme.
Ordinul de protectie ajuta sa nu mai vina inapoi.

Daca este acuzat de tentativa de omor sunt sanse mari sa rezolvati totul cu bine.
Succes!
elektrowlad a scris:

El are grija sa le termine psihic pe amandoua si cam atat, refuza sa paraseasca locuinta (la care oricum nu are niciun drept, a renuntat la partea sa acum foarte multi ani, dupa moartea bunicului meu, dar acum incearca sa le dea pe ele afara pentru a pune mana pe apartament)

In afara de sfaturile primite mai sus , va mai sugerez sa stati de vorba cu bunica referitor la apartamentul in care locuieste. Poate ACUM tatal nu are drept legal , dar la decesul bunicii (daca apartamentul este proprietatea acesteia !) cei care nu vor avea ABSOLUT nici un drept veti fi dumneavoastra impreuna cu mama . Un contract de vanzare-cumparare ar fi indicat...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar trebui ca bunica sa va faca dvs un act de donatie sau de vanzare cumparare la notar pentru apartament....Poate asa se linisteste.....Eu sugerez ca mama dvs, intrucat nu mai are calitatea de sotie,sa ii faca plangere penala si pentru talharie ost batuta si jefuita de individ....Aici va actiona mai repede Politia si il va aresta, mai ales daca suntai la 112 chiar cand acesta va isca o cearta.....Cat despre "idiotul" care v-a spus asa ceva, cred ca doar o plangere la comandantul IJP va lamuri situatia, insa vedeti ce se intampla in politia romana in present, mita, coruptie, etc...."corb la corb"....success!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violenta in familie, minor si sotie Vlad24 Vlad24 Buna ziua! As dori sa stiu ce fel de masuri se pot lua in privinta unui sot dependent de alcool ce si-a lovit sotia si a strans de gat propriul copil de 15 ... (vezi toată discuția)
Evacuare persoana luata in spatiu galcarmen73 galcarmen73 Buna seara! Vreau sa va aduc la cunostinta situatia in care ma aflu si daca se poate sa ma sfatuiti din punct de vedere legal ce pot face: Mama mea a lucrat ... (vezi toată discuția)
Legea 25/2012 va rog ajutati-ma! cristian206 cristian206 Buna ziua! Am 17 ani si impreuna cu mama mea avem de ceva vreme probleme cu tatal meu, care este violent si ne ameninta cu moartea, dar mai ales este deranjant ... (vezi toată discuția)