avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Activitate cristi06

Activitate cristi06

Daca la incheierea unui act notarial, o parte participanta s-a legitimat in fata notarului public cu un act de identitate expirat, mai este valabil acel inscris (in temeiul art. 52 din legea 36/1995 actualizata)? De asemenea, nici domiciliul respectivei persoane nu corespunde realitatii (numele strazii a fost schimbat). Fac precizarea ca nu este mentionat in incheiere faptul ca notarul cunoaste personal partile, ci a specificat:
"X, domiciliat in ..., identificat cu B.I...., in calitate de..."
Daca o persoana s-a legitimat in fata notarului cu un act de identitate expirat iar acesta nu a observat acest lucru, mai este autentic acel inscris? Fac precizarea ca nu este mantionat in incheiere faptul ca notarul cunoaste personal partile, ci a prevazut ca document de identificare actul de identitate expirat.
Răspuns la discuția Act de partaj
Da, dar acei bani nu au fost dati in fapt, nici in ziua autentificarii actului, nici anterior si nici ulterior. Acest fapt se poate demonstra cu martori.
De fapt este vorba de o mostenire la care sora mea a incercat si probabil a si reusit sa ma insele. Cel despre care spun ca a primit o suma de bani cu titlu de sulta este tatal meu, iar la scurt timp dupa ce a semnat acel act de partaj a decedat.
Mai fac o mentiune, sora mea, care a redactat actul de parta,j este notar, si este asociata cu Presedintele Camerei Notarilor Publici C...
Răspuns la discuția Act de partaj
Este vorba de un act de partaj voluntar. In respectivul act se mentioneaza "DECLAR CA AM ACHITAT DOMNULUI... CU TITLU DE SULTA, SUMA DE ... INTEGRAL, IN NUMERAR, AZI DATA AUTENTIFICARII PREZENTULUI ACT." Dar acest lucru nu s-a intamplat in fapt!
Discuție Act de partaj
Daca o persoana, in conformitate cu cele inscrise in actul de partaj, nu si-a indeplinit obligatia care rezulta din respectivul act, mai este valabil actul? Cum poate fi declarata bulitatea lui daca este cazul? Notarul care a autentificat acel act are vreo raspundere vis-a-vis de faptul ca a autentificat un lucru fals?
Acum trei luni o ruda apropiata a decedat intr-un spital ca urmare a unui traumatism cranio-cerebral grav. Medicul care l-a ingrijit a hotarat ca trebuie instintata circa de politie, care a deschis un dosar penal si parchetul a dispus efectuarea necropsiei. In urma acesteia medicul legist a constatat ca decesul s-a produs ca urmare a unor traumatisme cranio-cerebral grav datorate probabil caderilor repetate, asa cum declarase persoana care il ingrijea si dosarul a fost inchis. Acum am gasit anumite probe care ar putea infirma teoria caderilor. Cum se procedeaza pentru a se stabili cu exactitate cauza traumatismului ce a provocat moartea?
Răspuns la discuția Legalizare acte
DAR DE CATRE ASOCIATUL ACESTUIA CARE ISI DESFASOARA ACTIVITATEA IN ACEEASI INCAPERE?
Discuție Legalizare acte
Un act care vizeaza cedarea unei proprietati untre o persoana si un notar public poate fi legalizata de catre acesta din urma sau de un alt notar cu care este asociat acesta din urma?
Va multumesc