Daca o persoana, in conformitate cu cele inscrise in actul de partaj, nu si-a indeplinit obligatia care rezulta din respectivul act, mai este valabil actul? Cum poate fi declarata bulitatea lui daca este cazul? Notarul care a autentificat acel act are vreo raspundere vis-a-vis de faptul ca a autentificat un lucru fals?
Este vorba de un act de partaj voluntar. In respectivul act se mentioneaza "DECLAR CA AM ACHITAT DOMNULUI... CU TITLU DE SULTA, SUMA DE ... INTEGRAL, IN NUMERAR, AZI DATA AUTENTIFICARII PREZENTULUI ACT." Dar acest lucru nu s-a intamplat in fapt!
asta nu este vina notarului. a luat act de o declaratie ..daca celalalat care semnat nu s-a opus atunci acum nu mai are ce face...insemana ca a recunoscut ca a primut banii...
Da, dar acei bani nu au fost dati in fapt, nici in ziua autentificarii actului, nici anterior si nici ulterior. Acest fapt se poate demonstra cu martori.
De fapt este vorba de o mostenire la care sora mea a incercat si probabil a si reusit sa ma insele. Cel despre care spun ca a primit o suma de bani cu titlu de sulta este tatal meu, iar la scurt timp dupa ce a semnat acel act de partaj a decedat.
Mai fac o mentiune, sora mea, care a redactat actul de parta,j este notar, si este asociata cu Presedintele Camerei Notarilor Publici C...
Schimbare intelegere
turcu22
Hristos a inviat!
As dori sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea.Am dat o declaratie la notariat eu si sora mea ca ne-am inteles (dupa ce am dezbatut ... (vezi toată discuția)