avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de partaj

Daca o persoana, in conformitate cu cele inscrise in actul de partaj, nu si-a indeplinit obligatia care rezulta din respectivul act, mai este valabil actul? Cum poate fi declarata bulitatea lui daca este cazul? Notarul care a autentificat acel act are vreo raspundere vis-a-vis de faptul ca a autentificat un lucru fals?
Cel mai recent răspuns: cristi06 , utilizator 11:05, 10 Septembrie 2012
daca esista un act de partaj el este titlu executoriu . poate fi pus in executare nu anulat.

nu inteleg ce are neexecutarea uneu obligatii cu falsul....
Este vorba de un act de partaj voluntar. In respectivul act se mentioneaza "DECLAR CA AM ACHITAT DOMNULUI... CU TITLU DE SULTA, SUMA DE ... INTEGRAL, IN NUMERAR, AZI DATA AUTENTIFICARII PREZENTULUI ACT." Dar acest lucru nu s-a intamplat in fapt!
asta nu este vina notarului. a luat act de o declaratie ..daca celalalat care semnat nu s-a opus atunci acum nu mai are ce face...insemana ca a recunoscut ca a primut banii...
Numai in cazul in care cealalta parte recunoaste ca a fost o declaratie falsa, altfel, pierdeti timp si bani si nu rezolvati absolut nimic.
Da, dar acei bani nu au fost dati in fapt, nici in ziua autentificarii actului, nici anterior si nici ulterior. Acest fapt se poate demonstra cu martori.
De fapt este vorba de o mostenire la care sora mea a incercat si probabil a si reusit sa ma insele. Cel despre care spun ca a primit o suma de bani cu titlu de sulta este tatal meu, iar la scurt timp dupa ce a semnat acel act de partaj a decedat.
Mai fac o mentiune, sora mea, care a redactat actul de parta,j este notar, si este asociata cu Presedintele Camerei Notarilor Publici C...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare intelegere turcu22 turcu22 Hristos a inviat! As dori sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea.Am dat o declaratie la notariat eu si sora mea ca ne-am inteles (dupa ce am dezbatut ... (vezi toată discuția)
Refuzul unui notar pentru o declaratie bogdanlorena bogdanlorena buna ziua in cursul zilei de astazi 25.09 am fost la un notar public impreuna cu sora mea pentru a da o seclartie cum ca aceasta este de acord ca eu sa preiau ... (vezi toată discuția)
Intrebare privind taxa de timbru la partaj; poate deveni o actiune in pretentii ? ContSters284802 ContSters284802 Buna ziua! Am divortat de fostul meu sot in luna decembrie anul trecut , insa nu am facut procedurile de partaj. Avem in comun o casa si un credit pe teren si ... (vezi toată discuția)